Филип Морис Интернешънъл прави промени в ръководството си на най-високо

...
Филип Морис Интернешънъл прави промени в ръководството си на най-високо
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл прави промени в ръководството. Начело на групата застава Ячек Олчак

Филип Морис Интернешънъл прави промени в управлението си на най-високо равнище. Новият основен изпълнителен шеф на компанията е Ячек Олчак, който ще наследи поста от Андре Каланцопулос. Сегашният основен изпълнителен е шеф определен за изпълнителен ръководител на Борда, като изборът ще влезе в действие директно преди Годишната среща на акционерите през май 2021 година Това стана ясно от известие на компанията.

Олчак в този момент заема длъжността на Главен действен шеф на компанията от януари 2018 година, като преди този момент е бил Главен финансов шеф, в интервала от август 2012 година до края на декември 2018 година Очаква се Ячек Олчак да бъде номиниран и за член на Борда на шефовете на срещата на акционерите.

Настоящият ръководител на Борда, Луи Камилери, е изразил предпочитание да бъде пенсиониран по персонални причин. Временно длъжността му ще заеме Лучио Ното, самостоятелният председателстващ шеф на ФМИ.

Компанията разгласи, че смяната е планувана, с цел да се обезпечи равномерен преход и последователност в управлението на компанията за осъществяване на амбициозната визия за създаване на бъдеще без пушек.

Тримата представители на организацията на най-високо равнище - Камилери, Каланцопулос и Олчак са работили в тясно съдействие от момента, в който ФМИ се отдели като изцяло независима компания. Под управление им Филип Морис Интернешънъл бележи значими достижения, както във вътрешната промяна на компанията, по този начин и на цялата промишленост, като водач в построяването на бъдеще без пушек.

" За мен е чест да предам председателското място в Борда на Андре след неговото решение да съобщи управителния пост на компанията и се веселя, че Ячек поема кормилото на ФМИ от май 2021 година Той е заслужен правоприемник на Андре, поради триумфите му в компанията през годините и безспорните му лидерски му качества. Когато в този момент върша равносметка на 40-годишната си кариера във ФМИ, мога да кажа, че за мен бе голяма привилегия да работя за тази прелестна компания, нейния ръб, нейните чиновници и нейните акционери. Искам сърдечно да благодаря на всички за това отлично прекарване, с помощта на което ФМИ е водач в трансформацията на промишлеността и най-иновативната тютюнева компания в света. Аз се отдръпвам с твърдото разбиране, че компанията е в положителни ръце и ще успее да извърши визията си за създаване на бъдеще без пушек ", съобщи актуалният ръководител на Борда на ФМИ Луи Камилери.

" За мен е чест да поема по стъпките на нашия ръководител на Борда и някогашен основен изпълнителен шеф, Луи Камилери. От името на управлението на ФМИ бих желал да изразя дълбоката ни признателност за невероятния му принос за триумфа на нашата компания, за неговото водачество, препоръки, отдаденост и най-много човещина. Освен като непостижим бизнес водач, той ще ни липсва доста и като извънреден човек и другар ", разгласи досегашният основен изпълнителен шеф Андре Каланцопулос.

По думите му по време на седемте години, в които е бил основен изпълнителен шеф, компанията е била готова за за бъдещето и трансформацията си " Разработихме и предлагаме по-добри, научно потвърдени бездимни други възможности за пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат. Смея да настоявам, че разполагаме с водещото в света портфолио, както от горими, по този начин и от бездимни артикули, само че най-много с извънреден мениджърски екип и с световна организация, която реализира високи резултати и умее да се приспособява и да учи бързо. Много се веселя да предам длъжността Главен изпълнителен шеф на Ячек Олчак. Работил съм в тясно съдействие с него в продължение на десетилетия и съм добре осведомен с неговата отдаденост към компанията и чиновниците ни, с неговия блян към реализиране на високи резултати и със своето задълбочено знание на нашето портфолио от бездимни артикули и системи, на вложителите ни и най-много за шерването на нашите полезности. Вярвам, че той ще бъде идеалният водач, който ще обезпечи непрестанен и резистентен напредък на компанията ни и ще продължи сполучливо осъществяването на визията ни за бъдеще без пушек ", сподели още той.

Бъдещият основен изпълнителен шеф на ФМИ Ячек Олчек благодари за опцията да управлява компанията. " В взаимната си работа с Андре Калацопулос досега по сполучливата промяна на ФМИ ние изградихме дружно качествата и качествата, нужни, с цел да продължим да изпълняваме заложената амбициозна визия за създаване на свят без тютюнев пушек. Аз поемам корав ангажимент да продължа да работя с Андре в новата му роля и с целия екип на ФМИ, с цел да осъществявам голямата опция за бъдеще без пушек в интерес на нашите консуматори, акционери и обществото като цяло ", сподели още той.

" Обявените през днешния ден решения са взети в осъществяване на строен дълголетен проект за последователност в управлението и са явен знак за това какъв брой добре се ръководи компанията. Бордът е убеден, че под управлението и ръководството на Ячек и Андре ФМИ ще продължи да бъде водеща, новаторска и просперираща компания и да усилва борсовата си стойност. Знам, че приказвам от името на всички, когато показвам дълбоката си признателност към Луи Камилери за голямата му отдаденост и безценен принос към компанията през цялата му блестяща кариера. Той ще липсва доста на всички членове на Борда ", съобщи Лучио Ното.

Новият основен изпълнителен шеф

Ячек Олчак е на 55 години и има дълга кариера във Филип Морис Интернешънъл. Той стартира работа в компанията през 1993 година, като работи на мениджърски позиции в региона на финансите и генералния мениджмънт в Европа, в това число ръководещ шеф на пазарите на ФМИ в Полша и Германия и президент за района на Европейския съюз, преди да бъде назначен за основен финансов шеф на ФМИ през 2012 година Ячек Олчак има магистърска степен по стопанска система от Университета в Лодз, Полша.

За компанията

ФМИ е водеща интернационална тютюнева компания за произвеждане и продажба на цигари, както и на бездимни произведения и обвързваните с тях електронни устройства и аксесоари, и други произведения, съдържащи никотин, на пазари отвън Съединени американски щати.

На базата на мултидисциплинарните качества при създаването на нови артикули, на високотехнологично съоръжение и водещи научни достижения, ФМИ се стреми бездимните им артикули да дават отговор на желанията на потребителите и на строгите нормативни условия. Портфолиото от бездимни произведения IQOS на ФМИ включва артикули с нагряване на тютюна и електронни изпарители, съдържащи никотин. Към 30 септември 2020 година, съгласно данни на ФМИ близо 11.7 милиона пълнолетни пушачи по света към този момент са спрели изцяло да пушат и са минали напълно на продукта на ФМИ с нагряване на тютюна, който се предлага на 61 пазара в основни градове и страни под марката IQOS. Повече информация можете да намерите на нашите уебсайтове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР