Филип Коку бе назначен на треньорския пост на Дарби Каунти

...
Филип Коку бе назначен на треньорския пост на Дарби Каунти
Коментари Харесай

Дарби Каунти взе Филип Коку за треньор

Филип Коку бе назначен на треньорския пост на Дарби Каунти за период от четири години, откакто през вчерашния ден Франк Лампард се завърна публично в някогашния си клуб Челси.

Асистенти на 48-годишния експерт на „ Прайд Парк “ ще бъдат дълготрайните му асистент треньори Туан Шийперс и Крис ван дер Веерден.

Холандецът, сходно на Лампард, се наслаждения на превъзходна кариера, печелейки шампионските трофеи с ПСВ Айндховен и Барселона, като изигра и 101 мача за националния тим на Холандия. Впоследствие Коку завоюва купата на Ередивизи три пъти за четири сезона като ментор на ПСВ и се причислява към „ овните “, откакто напусна Фенербахче през октомври след къс интервал отпред на турския клуб.

Търсенето на Дарби за нов старши треньор бе фокусирано върху експерт, кадърен да развива млади гении и престоя на Коку отпред на ПСВ ги убеди в това, правейки го цел номер 1 на отбора от Чемпиъншип.

По време на треньорския си интервал в Айндховен, Филип Коку похарчи към 49 млн.паунда за прехвърляния, като в същото време генерира повече от 134 млн. паунда от продажби на играчи.

Коку ще се причисли към новия си тим в Сарасота на крайбрежието на Флорида за 10-дневния предварителен лагер на „ овните “. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР