Филип Киркоров е институция в шоубизнеса, двигател на руските хитове

...
Филип Киркоров е институция в шоубизнеса, двигател на руските хитове
Коментари Харесай

Мега звездата Филип Киркоров: Варна е малката ми родина

Филип Киркоров е институция в шоубизнеса, мотор на съветските шлагери на „ Евровизия “ и капризен събеседник, който няма проблем да прекъсне въпрос, който не му харесва. Самочувствието му на актьор, който завърта с лекост въздуха към себе си, му разрешава да бъде оптимално прям пред медиите. Като с всяка звезда, която не свети с отразена светлина, постоянно се намират хора, които се качват на раменете му, с цел да наподобяват по-високи. Такъв бе последният случай с Дидие Маруани от френската група Space, който се провали безславно в делото си за плагиатство за песента „ Жестока обич “. Филип е машината за развлечение на Русия, чийто мотор работи в българския темп седем осми. На 17 септември той ще погъделичка слуха на почитателите си в пет града на страната с турнето „ Я “. Грандиозната продукция идва с над 100 тона съоръжение и 7 камиона, а танцьорите, които ще стегнат в кръг и с солидни свещници в ръка спонтанния престол на Киркоров, са част от 80 души натрупа. Артистите са събирани с кастинги от цяла Русия. Огромни крила, трансформиращи се в морски талази и обилни облаци,

са измежду основните детайли от декора на сцената. Руската мегазвезда каца часове преди началото на обиколката си с частен аероплан и в компанията на децата си Алла-Виктория и Мартин. „ Монитор “ го разпита за повече детайлности към плана.

- Филип, от на следващия ден стартира турнето, с което ще визиите пред българските си почитатели спектакъла „ Я “. С какво е по-различен той като мащаб, чувство и сценография от предходния ви план „ Другой “?

- В “Другой ” акцентът беше ориентиран към симбиозата сред творчеството и технологиите. С помощта на най-съвременните (към този момент) специфични резултати, трикове, екрани, украшения с височина на 5-етажна къща, ние предложихме нов взор, нов прочит върху песните, които към този момент бяха познати и обичани от феновете. Опитахме се да им помогнем да ме видят по друг метод - различен. Измислихме шоуто “Я ” дружно с създателя на „ Цирк дьо Солей “ и основателя на най-хубавите спектакли за суперзвезди като Селин Дион и Майкъл Джексън – именития режисьор Франко Драгоне. Отначало бях малко обезпокоен от названието на програмата – “Я ”. После се замислих: “Скоро е юбилеят ми. Ставам на 50. Кога, в случай че не в този момент? ”. Още повече, че една от концепциите на постановката е концепцията, че креативното “аз ” се образува от хиляди късчета от един пъзел: условия, хора, които работят дружно... Погледнете афиша към концерта – той отразява тази концепция изцяло. Франко сътвори шоу, в което се опита да ме покаже същински, без маска – подобен, какъвто никой не ме е виждал до момента. Надявам се, че ни се е получило.

- Споменахте Франко Драгоне, с който ви среща със Селин Дион. Какво в креативната му визия за шоуто ви впечатлява най-вече? Вярно ли е, че сте изчакали търпеливо няколко години, преди той да откри междина в графика си за вас?

- Селин ме срещна с Франко, да. Тогава имах наивното очакване, че ще стартираме взаимната ни работа незабавно. Графиците на хора като Франко Драгоне обаче са претъпкани за петилетки напред. Действително чаках 10 години, с цел да работя с него и да подаря на почитателите ми още една красива и неповторима приказка, към този момент във връзка юбилея ми. Чакането несъмнено си струваше. Франко се трансформира във втория човек след Алла (б.а Пугачова), на който изцяло се доверих в креативен проект.

- Премиерата на „ Я “ бе в Кремълския замък и означи алегорично 50-годишнината ви. Имате ли навика да вършиме тежки равносметки преди рождените си дни и постоянно ли държите да сте на сцена точно на празника си?

- Премиерата на шоуто “Я ” се състоя напролет на 2016 година – година преди юбилея ми. Безусловно тази концертна стратегия е доста значима за мен, за разлика от кръглите дати, които са единствено числа. Традицията да означавам рождените си дни на сцената стартира на 30-и април 1994 година, когато майка ми умря. Когато се сбогувах с нея, дадох заричане постоянно да пея на тази дата. Досега вардя думата си и ще не преставам да го върша и за напред.

- Обявиха ви за почетен жител на Варна. Кой е най-милият ви спомен от детството ви там? Има ли съответно място в града, към което още имате голям сантимент от годините си там и за какво?

- Варна е дребната ми Родина. За мен е голяма чест да стана неин почетен жител и да нося това звание. Това място за мен е обвързвано със слънчеви ваканции, които прекарвах с родителите ми, които виждах по-рядко, в сравнение с би ми се желало.

- Катя от дует „ Ритон “, с който сте извънредно близки другари, ми е споделяла, че когато се събирате в София, държите на масата постоянно да има от обичаните ви кебапчета и лютеница. Това изненадва, тъй като хората чакат звезда от вашия диаметър да е много по-претенциозен във връзка с храната.

- Има нееднозначни показа за това по какъв начин живеят “известните и богатите ”. Всички желаят да имат вяра в приказки – това е обикновено. Затова не бих могъл да кажа, че нямам придирчив райдер – това би прозвучало неубедително. В реалност 90% от условията ми към уредниците на концертите са свързани с техническите характерности на залите, на звука, на всичките детайли, които разрешават шоуто да бъде класно и качествено, както е било замислено. А що се отнася до храната – мога да хапвам и “докторски салам ”, който апропо доста обичам. Защо са непотребни искания, когато работата ти приказва вместо теб?

- Децата ви Мартин-Кристо и Алла-Виктория ще ви съпроводят по време на турнето. Какво е за тях България?

- Аз съм благополучен и горделив, че най-сетне пристигна златното време, когато мога да покажа на децата ми втората ми татковина Варна и да ги срещна с местата на моята младост.

- Какви черти от характера си виждате в тях? Бихте ли ги поощрили, в случай че някой ден тръгнат по пътя ви с музиката?

- Искам да дава на децата ми независимост на избор. Нито ще предизвиквам кариерите им, нито ще преча. Искам да се учат да взимат решенията си сами и да носят отговорност за тях. Алла-Виктория е копие на майка ми - Виктория. Мартин пък припомня на мен и на дядо си. В децата ми виждам себе си: в жестовете им, в характерите им, в нещата, които е мъчно да се доловят. В същото време към този момент си давам сметка, че това са безусловно разнообразни, независими персони със своите пристрастия и мисли. За мен е доста увлекателно да споделям ползите им. Алла-Виктория е световна госпожица – доста общителна и обича вниманието. Мартин е по-сдържан, непретенциозен, само че в случай че обикне някой, то е съществено и дълготрайно.

- На сцената вие сте като естествена буря. Как се възстановявате енергийно по-късно? Каква е визията ви за пълноценна отмора?

- Пълноценната отмора за мен е тази, прекарана със фамилията ми. Не се нуждая от нищо друго. Също по този начин, обичам шопинга. Сега този обред е още по-дълъг и прелестен, защото първо предпочитам дарове за децата, след това за приятелите и за себе си не не помня.

- Кои са трите неща, които ви вършат същински благополучен?

- Децата. Здравето на околните. Работата.

ВИЗИТКА

Филип Киркоров е роден на 30 април 1967 г във Варна. Баща му Бедрос е арменец от български генезис, надарен артист, а майка му Виктория е рускиня, работеща най-вече като конферансие.

На 7 години е, когато фамилията му се мести в Москва. Първоначално семейството му е Киркорян, само че татко му я побългарява на Киркоров.

Бъдещата суперзвезда приключва държавното музикално учебно заведение „ Гнесини “ в Москва с алена тапия за отличен триумф.

Дебютира на професионална сцена през 1985 година като участник в предаването „ Шире круг “. Печели любовта на публиката с песента „ Альоша “, която извършва на български език.

Първата среща на Филип с примата на съветската сцена Алла Пугачова се случва, когато той е едвам на 11. 16 години по-късно стават семейство.

Киркоров стартира да кове именития си статус в Русия още през 1990 г, като ракета притежател към славата му са песни на Тончо Русев като „ Телефонна обич “ на Васил Найденов, „ Прегърни ме “ на дует „ Ритон “ и „ Детски спомен жив “ на Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

Ухажвайки певицата Пугачова, Филип в продължение на месец й изпращал голям букет с рози, като всякога увеличавал цветята с по два стръка. На 31-ия ден дошъл при певицата персонално с позлатена карета, впрегната с коне. Венчават се на 13 януари 1993 година в Санкт-Петербург, развеждат се през 2005 година

Има две деца, родени от сурогатни майки. Дъщеря му Алла-Виктория (26 ноември 2011), която гордият баща назовава " моя принцеса ", е кръстена в чест на Пугачова и на майката на Киркоров. Раждането на сина му Мартин (29 юни 2012) съответствува с един от концертите на Филип в София.

На 30 април отбелязва 50-годишнината си с разхитителен прием в Кремъл за 40 млн. рубли. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР