Филиалът на Европейската прокуратура в София извърши обиски в рамките

...
Филиалът на Европейската прокуратура в София извърши обиски в рамките
Коментари Харесай

Европейската прокуратура разследва пътно строителство в Бойчиновци

Филиалът на Европейската прокуратура в София извърши обиски в границите на следствие за евентуална корист с еврофондове, оповестиха от централата на институцията в Люксембург.

Предполагаемите злоупотреби са свързани със строшителство на общинска пътна мрежа в община Бойчиновци.

Обиските са осъществени на 23 ноември в няколко обитаеми места в България. Претърсени са централата на взела участие в работите строителна компания, както и административни пространства, принадлежащи на община Бойчиновци. Конфискувани са документи и са разпитани очевидци.

Според следствието на 9 юли община Бойчиновци подписала контракт за финансова помощ с Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ). Помощта била обвързвана с осъществяването на план. Сумата възлизала на 2,6 милиона евро (5 098 290,76 лева) по програмата на Европейски Съюз за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година

Според контракта крайният период за потребление на еврофондовете и за подаване на молбата за последното заплащане бил 36 месеца след датата на подписването. Срокът обаче бил неколкократно удължаван. И до през днешния ден обаче няма доказателства, че плануваните по контракта действия са приключени или че планът е изпълнен.

Разследването се води с поддръжката на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГНДП). То към момента продължава за определяне на естеството и обсега на незаконните действия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР