Филиалът към 22-ри Диагностично консултативен център на софийската улица Мизия

...
Филиалът към 22-ри Диагностично консултативен център на софийската улица Мизия
Коментари Харесай

Граждани срещу закриването на филиала на 22-ра поликлиника на улица Мизия

Филиалът към 22-ри Диагностично съвещателен център на софийската улица " Мизия " е пред закриване. Тази информация стана причина довечера жителите да се съберат пред кино " Влайкова ", с цел да основат предприемчив комитет, с цел да създадат подписка за запазването на лечебното заведение.

София

За плануваното закриване на кварталната поликлиника хората научават преди дни от своите персонални лекари. Надяват се, че със събраната подписка ще съумеят да ра
Стефан Командарев, режисьор и гражданин на квартала: " Тя е значима част от квартала. Това е остарял квартал с доста възрастни хора и ние сме срещу това нещо. " Екатерина Костова, гражданин на квартала: " Тук са нашите персонални лекари. От години ни познават и не виждам за какво би трябвало да бъде закрито. "
Екипът ни посети поликлиниката. На място виждаме, че изискванията в нея са неприятни - лющеща се мазилка, липса на лаборатория, рентген и достъп за хора с двигателни усложнения. Влизаме в кабинета на доктор Славейко Георгиев, който е е безапелационен, че от години Общината не прави нищо за основаването на по-добри условия за работа. Въпреки това съумява да бъде потребен на пациентите си.
Д-р Славейко Георгиев, общопрактикуващ доктор: " Медицинската процедура си е една и съща в целия свят. Въпросът е, че добре да беше в по-съвременни условия, по-чисто, по-широко, за пациента е извънредно некомфортно. "
Докторът разкрива неуместната обстановка, до която стига, когато му се наложи да прегледа по-висок пациент, а точно да отвори прозореца, с цел да се извадят краката на пациента и той да може да легне спокойна на кушетката. В други кабинети леглото се употребява за предпазване на документи.

Потърсихме за коментар Столичната община. От там отхвърлиха да се възнамерява закриване на поликлиниката.
Д-р Веселин Милев, ръководител на непрекъснатата комисия по опазване на здравето и обществена политика в Столичния общински съвет: " Въобще не става въпрос за закриване. А що се отнася до самия филиал, там имаме проблеми, тъй като самото лечебно заведение, филиал на 22 ДКЦ ни е в доста огромен минус - разноските надвишават 3 пъти приходите. "
По калкулации на общината болничното заведение осъществя 60 хиляди лв. загуба за 9 месеца. Идеята си да реалокират медиците стимулират с това, че ще предложат по-добри условия за пациентите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР