Фиктивните назначения на безработни на трудови договори в несъществуващи фирми

...
Фиктивните назначения на безработни на трудови договори в несъществуващи фирми
Коментари Харесай

Нагла схема: Безработни се оказват назначени на трудови договори

Фиктивните назначения на безработни на трудови контракти в несъществуващи компании са евентуално част от скица за доказване на личен състав. Хипотезата изрази Теодора Дичева от Главната ревизия по труда. Тя уточни, че са имали случаи на назначени по 15-20 заварчици и евентуално това е задачата на тези „ работодатели” – да покажат, че при тях работят съответен брой хора, оповестява bTV.
„ Тази скица като резултат за жителите е, че виждат трудовия си контракт на екран, той не съществува - няма трудово правно отношение, няма и автентичен работодател”, разяснява тя.
Прави се регистрация в регистъра на трудови контракти за трудово правно отношение. И когато служащ тръгне да получават обезщетение в бюрото по труда в регистъра виждат тази регистрация, че този човек работи. От 2014 година има ред, по който ревизираме на такива фиктивни работодатели. По правна процедура служебно даваме информация и Национална агенция за приходите приключва регистрацията, посочи още Дичева.
Тя уточни, че прокуратурата би трябвало да откри от кое място изтичат персоналните данни на засегнатите хора и предложи да се извади ПИК и по този начин всеки човек да следи какво се случва с данните му.
Любомир Иванов, който е един от пострадалите, е подал сигнал в прокуратурата. Той е бил назначен за 510 лева като пазач и му се заплащат положителни осигуровки.
Юлиян Русев, също пострадал е обиколил няколко институции преди да разбере къде да подаде тъжба и кой може да приключи този контракт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР