ФИФА спря трансферите на колумбийския Онсе Калдас, дължащ пари на

...
ФИФА спря трансферите на колумбийския Онсе Калдас, дължащ пари на
Коментари Харесай

В Колумбия: Трансферно ембарго заради играч на ЦСКА

ФИФА спря прехвърлянията на колумбийския Онсе Калдас, дължащ пари на венецуелския Монагас, които съставляват 30% от прехвърлянето на Марселино Кареасо в ЦСКА.

Според журналиста Пипе Сиера международната футболна централа към този момент е наложила глобата на колумбийския тим, който би трябвало да се издължи на сътрудниците си от Венецуела.

Марселино дойде в ЦСКА точно от този тим през септември 2022 година и се трансформира в главен футболист на Саша Илич.

За колумбийския отбор Кареасо изигра 140 мача и означи 20 гола, като добави и 7 асистенции, които направи в границите на 4 години сред 2018 и 2022.

Сумата, която Онсе Калдас би трябвало да заплати на Монагас, не е огромна, само че клубът реши в началото да апелира глобата, но в този момент се чака да се издължи.

Междувременно френското издание LeMonde посвети просторен материал на някогашния футболист на ЦСКА Жул Кейта.

Колегите припомниха срещата от Лига 1 от август 2018-а сред Дижон и Ница, в която крилото отбелязва два гола и дава асистенция за успеха с 4:0.

„ У дома ме назовават „ Баба Неймар “. Сигурен съм, че мога да играя по-добре от Неймар “, споделя той след мача. След това гвинеецът укрепва Ланс, а през лятото на 2020 година дебаркира в ЦСКА. Това е и началото на края за него.

Както е известно, след спорен интервал на „ Армията “, който ще се запомни с гол против Левски, само че и двумесечно неявяване от България, последва правосъден спор от вида „ вземи го ти “ сред алените и Ланс за правата на Кейта.

„ Преди беше считан за новия Неймар, а в този момент не е играл от лятото на 2021 година и живее в родината си Гвинея. Как се стигна дотук? “, питат в своя материал от LeMonde.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР