ФИФА наложи трансферна забрана на турския елитен клуб Трабзонспор да

...
ФИФА наложи трансферна забрана на турския елитен клуб Трабзонспор да
Коментари Харесай

ФИФА забрани трансферите на Трабзонспор

ФИФА наложи трансферна възбрана на турския първокласен клуб Трабзонспор да притегля нови футболисти за един трансферен интервал.

Световната федерация по футбол постанова това наказване, защото турският клуб пропусна 30-дневния период, който им беше даден, с цел да изчистят неизплатена трансферна сума към словашкия клуб Тренчин.
Трабзонспор са привлекли през август 2016-а година полузащитника Матуш Беро от Тренчин за 2,5 милиона евро, само че по този начин и не са ги платили.

Решението на ФИФА гласи: Трабзонспор има възбрана да притегля нови футболисти- както от страната, по този начин и от чужбина за един трансферен интервал като наказване за неизпълнено предписание.
Всъщност Трабзонспор може в този момент да притегля футболисти и да подписва с тях, само че те ще получат спортни права след януари 2019-а година. В момента тимът, който е 7-и в локалната Суперлига, може да апелира пред КАС, само че възможностите им за триумф са много минимални.

Турският клуб отхвърли да се съобрази с четири напомнящи писма, както и с наложената спомагателна финансова санкция и с отнемането на точки от предишния сезон, което пък се отразява на приходите от ТВ-права. Така ФИФА се принуди да стигне до възбрана за вписване на нови попълнения идното лято. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР