Фидел Кастро, Бил Клинтън, Уди Алън: за разлика от полковника

...
Фидел Кастро, Бил Клинтън, Уди Алън: за разлика от полковника
Коментари Харесай

Четат публично писмата до Габо

Фидел Кастро, Бил Клинтън, Уди Алън: за разлика от полковника в един от неговите романи, пощальонът не подминава колумбийския публицист Габриел Гарсия Маркес, носейки му писма от други известни персони, съобщи Франс прес.

Това е видно в галерия в Мексико, където " Габо " прекарва огромна част от живота си.

Около 150 писма, изпратени от звезди като американския артист и режисьор Робърт Редфорд и немския режисьор Вим Вендерс, са препоръчани за обществено четене от сина и внучката на колумбийския публицист, който умря на 17 април 2014 година

Видно място в изложбата заема кореспонденцията на създателя на " Сто години самотност " с някогашния президент на Съединени американски щати Бил Клинтън и кубинския водач Фидел Кастро.

" Габо имаше другарски връзки и с двамата ", споделя най-малкият му наследник Гонсало Гарсия Барча, който желае да има вяра, че татко му е " имал ролята на примирител сред тях ".

Габриел Гарсия Маркес получава от пощальона и писма от свои другари писатели, измежду които мексиканецът Карлос Фуентес и различен Нобелов лауерат - Пабло Неруда.

Изложбата е проведена в границите на 40-годишнината от връчването на Нобеловата премия за литература на Габриел Гарсия Маркес през 1982 година
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР