Фибри, белтъчини, въглехидрати, плодове и зеленчуци, много витамини и минерали.

...
Фибри, белтъчини, въглехидрати, плодове и зеленчуци, много витамини и минерали.
Коментари Харесай

6 храни, от които да си набавим фибри


Фибри, белтъчини, въглехидрати, плодове и зеленчуци, доста витамини и минерали. Това са предпоставките за здравословното хранене. То не би трябвало да се възприема като диета и краткотраен режим, а като метод на живот.

В човешкото тяло има хормони, които контролират равнището на захарта в кръвта. Храната, която ядем, създава сила посредством приемане на инсулин. Ако човек приема фибри с всяко хранене, те набират на тялото нужната сила и го засищат. По този метод сполучливо могат да заместят сладкишите, без които не можем. Също по този начин влакната съдържат мазнини и протеини и могат да се одобряват късно вечер от хората, които имат потребност от наддаване на тегло.

Фибрите са хранителни субстанции, които поддържат здравето на стомаха. Те подкрепят функционалността на червата. Ако желаеме да се храним здравословно, те би трябвало да участват в менюто ни. За задачата се отделят по 50 грама фибри дневно, които би трябвало да разделим за всяко настрана хранене. Тях може да си набавим посредством:

Авокадо

Най-популярната супер храна през последните няколко години. То съдържа потребни мазнини, които понижават неприятния холестерол в тялото. В едно приблизително огромно авокадо има към 13, 5 г фибри и омега-3. Влакната подтикват перисталтиката и чревната флора, до момента в който антиоксидантите защищават от сърдечни проблеми, затлъстяване и други.

Чиа семена

Едно съдържа към 486 г калории. Само грам чия може да ни даде сила, стигаща за няколко часа. В 2 супени лъжици от семената има към 10 г фибри, високо наситени протеини и мазнини. Чиа семена работят като антиоксидант в човешкото тяло – всмукват нежелани мазнини и калории в тялото, причиняващи сърдечен удар, инсулт, диабет, затлъстяване и нарушавания в храненето. Те поддържат равнището на холестерола и се борят с възпалението в стомаха. Важно е да ги накиснем авансово, с цел да могат да всмукват повече вода.

Леща

Може да подува стомаха, само че лещата е цялостна с фибри и протеини. Изчислено е, че в една чаена чаша има към 3,9 г фибри и 4, 5 г протеини.

Броколи

Свързани публикации.. С какво са потребни фибрите за здравето? 0 Авокадо – потребни мазнини за крепко сърце 0 Ябълки - ето за какво да ги ядем! 0

Братовчедът на зелето, както го назовават, също е богат източник на фибри. В една чаша сварени броколи има към 6 г от влакната. Зеленчукът съдържа и доста витамини (А,В, С, Е), които детоксикират организма.

Ябълки

Освен посредством ябълковия пектин, който се продава в аптеките, всеки ден може да одобряваме фибри и посредством пресни ябълки. В една приблизително огромна ябълка има към 4,4 г от тях. Препоръчва се плодът да се яде на закуска или сред храненията, само че не и късно вечер, тъй като не засища задоволително.

Овесени ядки

Най-известната храна, цялостна с фибри, са овесените ядки. Те са идеално средство за закуска. В един дребен пакет има към 4 г нишки, само че и доста разтворими и неразтворими фибри.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР