Фиала каза, че санкциите, които сега се финализират от изпълнителната

...
Фиала каза, че санкциите, които сега се финализират от изпълнителната
Коментари Харесай

Руският газ няма да стигне до следващия пакет от евросанкции

Фиала сподели, че глобите, които в този момент се завършват от изпълнителната власт на Европейски Съюз за усилване на натиска върху Москва поради нашествието в Украйна, се чака да забранят вноса на злато, да разширят листата със артикули с двойна приложимост, неразрешени за експорт в Русия и да бъдат ориентирани към повече лица.

Европейска комисия би трябвало да бъде подготвена да показа пакета през идващите дни и държавите-членки могат да го одобрят незабавно по-късно.

" Това, което несъмнено е проблематично, е енергетиката да се включи в глобите, тъй като би трябвало да се съблюдава правилото, че глобите би трябвало да имат по-голямо влияние върху Русия, в сравнение с върху страните, които ги постановат ", уточни той.

Чешката република, която пое ротационното шестмесечно председателство на Европейски Съюз на 1 юли, е една от тези страни, подвластни от Русия за съвсем всичките си потребности от газ.

Като цяло Европейски Съюз разчиташе на Русия за 40% от своя газ, преди Москва да нахлуе в Украйна.

Фиала сподели, че чехите вършат всичко допустимо, с цел да понижат зависимостта си от съветската сила, " само че това няма да се случи тази зима ".

Първите шест кръга от наказания включваха заледяване на активи и визови забрани за съветски олигарси и длъжностни лица, надзор върху износа, заледяване на активи на централната банка, изключване на банките от системата за известия SWIFT и възбрана на вноса на съветски въглища и нефт.

Но вносът на газ не е обиден даже на фона на апелите от Украйна за такова ембарго.

Последните наказания се приготвят на фона на възходящите страхове в Европа, че Русия може да удължи плануваната поддръжка на основния газопровод " Северен поток 1 ", която стартира на 11 юли и би трябвало да продължи 10 дни.

Това би понижило в допълнение европейските доставки и би нарушило проектите на страните да запълнят хранилищата за зимата, като ги насочи към енергийна рецесия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР