Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова опция за електрифицирано

...
Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова
опция за електрифицирано
Коментари Харесай

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90

Фейслифтът на флагмана на Volvo идва с нова опция за електрифицирано задвижване

Volvo Cars показа през днешния ден актуализирана версия на бестселъра си от SUV гамата – флагманът на марката Volvo XC90, добавяйки опция за избор на новоразработен мотор с технология за регенериране на кинетичната сила, като следваща стъпка от тактиката за електрификация на компанията.



Обновеното XC90 за първи път предлага на клиентите на Volvo авангардна система за възстановяване на кинетична сила, в комбинация със съществуващите двигатели с вътрешно горене, създавайки изцяло ново електрифицирано задвижване, под новото обозначение B. Това ново електрифицирано задвижване предлага на водачите до 15% по-нисък разход на гориво и редуциране на CO2 излъчванията в реални условия.



Новата технология понижава разхода на гориво и нездравословни излъчвания, като възстановява кинетична сила при спиране. Въвеждането на новите автомобили XC90, означени с B, представлява важна крачка за Volvo Cars по връзки на стратегията на компанията за електрификация. Новите B автомобили допълват електрифицираната гама на Volvo, която до момента включваше единствено мотора Т8 Twin Engine Plug-in Hybrid.



Отвън, обновеното XC90 предлага дискретни усъвършенствания на оригиналния екстериор, като нови джанти, екстериорни цветове и съвременна нова решетка. Отвътре е запазен извънредният първокласен интериор на модела, само че най-забележимото нововъведение, че може да се поръчва с различни конфигурации от места за сядане в автомобила. От 4-местния свръхлуксозен вариант Excellence и 7-местния фамилен SUV, до изцяло новата 6-местна настройка, XC90 се предлага с друг брой седалки, в зависимост от индивидуалните предпочитания и метода на живот на потребителите.



Новите интериорни материали, включително новата тапицерия с вълнена материя, оферират допълнителни възможности за персонализация на автомобила.



Базиран на създадените от Volvo платформа, задвижване и технологии за безопасност, XC90 от 2015 година отбеляза началото на трансформацията на Volvo Cars. Моделът показа новото лице на Volvo с характерните светлини във формата на Чука на Тор, както и новата SPA платформата (Scalable Product Architecture). Първите по рода си технологии и нововъведения, показани в новите модели на Volvo от сериите 90 и 60 между 2015 и 2019 година, също откриха своето място в XC90.



В резултат, топ моделът от SUV гамата на Volvo стана по-модерен и модернизиран, надхвърляйки внушителната цифра от 320 000 продадени бройки в международен мащаб.



В региона на технологиите за активна безопасност, XC90 към този момент предлага подпомагане на лидера с интервенция в кормилното ръководство, като част от системата City Safety и функционалността за следене на мъртвите зони Blind Spot Information System. Системата City Safety с автоматизирано спиране все още е единствената на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя. Системата Oncoming Lane Mitigation, въведена за пръв път в новото XC60, вече е налична и при XC90, а технологията за засичане и предупреждаване при опасност зад автомобила по време на маневриране назад - Cross Traffic Alert, към този момент включва и автоматично прекъсване.



Всичко това, дружно с безопасната конструкция на каросерията, част от пасивната технология за сигурност, превръща XC90 в един от най-сигурните автомобили на пътя и подчертава непоколебимия ангажимент на Volvo Cars да създава допустимо най-безопасните автомобили.



XC90 беше първият Volvo модел с Apple CarPlay интеграция, а към този момент се предлага и с Android Auto съвместимост. Инфотейнмънт системата Sensus мина през редица актуализации през последните години, като всичките са приложени при фейслифта на XC90. Където е налична, услугата Spotify също е интегрирана в XC90.



Производството на XC90 от моделна година 2020 ще стартира през май в шведския завод на Volvo в Торсланда

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР