Фейсбук Варненци се обединяват срещу събарянето на плувния комплекс Дом Младост“,

...
Фейсбук
Варненци се обединяват срещу събарянето на плувния комплекс Дом Младост“,
Коментари Харесай

Дом Младост с нов собственик, дават ултиматум на наемателите да напуснат

 Фейсбук Варненци се сплотяват против събарянето на плувния комплекс " Дом Младост “, на мястото на който ще се строи жилищна кооперация, научи Varna24.bg

По информация на медията ни, наематели са били предизвестени да изоставен обектите си в двуседмичен период. Сред тях има и наематели на преотдадени обекти, наети преди месец, за които новите стопани са платили сериозна сума, без да са наясно, че бързо ще изгубят инвестицията си.  

Въпреки, че от години инфраструктурата на Дом Младост е в оканяно положение и се разрушава, мястото остава желано от варненци поради минералната вода в басейните и местоположението си. След пандемичните месеци предходната година басейните бяха отворени със съществено повишени цени и все пак искащи да употребяват базата не липсваха.   

Ето какво гласи коментар на треньорът по футбол Пламен Йорданов във фейсбук: " Намери се " решение " за плувен комплекс " Дом Младост " в гр. Варна.... ще бъде съборен напълно, с цел да се направи жилищна кооперация и търговски площи, макар трите мола наоколо... Честито! На процедура единственият вид за плуване на дребни деца, поради дълбочината на закритото и откритото оборудване. Занемарено от години и към този момент вечно ще е в историята... “

" Приятели, басейн Младост е продаден и на негово място ще се строи жилищна постройка. Това е единственото място, където доста дребните деца могат да се учат да плуват, организират се тренировки и за рехабилитация за деца със специфични потребности “, гласи коментар на Славка Динкова.  

Ето какво е маркирано на формалната страница на Дом Младост:

Дом Младост със своето съоръжение и естествени дадености е уникален в България. Той е издигнат в благозвучие с най-модерните международни трендове за основаването на градски центрове за дейна отмора от вида “leisure center ", които има всеки огромен европейски град.

Концепцията на този вид центрове е: услугите, които обичайно се оферират в реномирани балнеохотели и курорти да бъдат “доведени " до забързания и уплашен градски гражданин, всеки ден, без отделяне от вкъщи, на налични цени. Именно тази идея е в основата и на Дом Младост.

Към нея, обаче, има едно неповторимо допълнение – лековитата термална минерална вода. Истинско благосъстояние, което ни дава право да назовем Дом Младост “Водния замък на Варна ".

Дом Младост е пуснат в употреба на 25.05.1986 година Той е ситуиран на повърхност от 9500 кв.м. Самата постройка има повърхност 2400 кв.м. Водата, която идва от сондаж с дълбочина 1980 м е термална – с температура 47ºС. Лекува болести на опорно-двигателния уред, на периферната нервна система, на храносмилателната система, гинекологични болести, посттравматични положения.

За генерации варненци, които към този момент имат внуци, Дом Младост беше най-модерният център за козметични, здравословни и спортни услуги.  Ето какво гласи друга информация от страницата на комплекса, който сега е в окаяно положение: 

" При нас лятото не свършва! Дом Младост предлага над 100 типа услуги. Ето единствено някои от тях: Три басейна с минерална вода:

1 закрит с размер 250м3

1 открит с размер 500м3 и топла връзка за целогодишна употреба

1 открит с размер 700м3.

Сауни – общи и самостоятелни

Джакузи (подводен масаж)

Водна аеробика

Солариум

Фитнес зала

Зъболекарски кабинети

Зъботехническа лаборатория

Медико-диагностична лаборатория

Терапия на гръбначния дирек

Масажи - лечебни и релаксиращи

Фризьорство и козметика

Поставяне на обици и пиърсинг

Многофункционални спортни зали – тае-бо, йога, национални танци, кадо

Тук се провежда образование по плуване за деца, както и курсове за подготовка на спасители.

Наши ученици работят като спасители по плажовете на Калифорния и Флорида.

Дали новите стопани на парцела ще го трансфорат в съвременно място, предлагащо същите услуги на налична цена или фактически там ще се появи следващата жилищна постройка с търговдки обекти, занапред ще се обясни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР