Фейсбук Варна бе един от осемте града в страната, където днес

...
Фейсбук
Варна бе един от осемте града в страната, където днес
Коментари Харесай

Родители от Варна излязоха на протест срещу Закона за социалните услуги

 Фейсбук Варна бе един от осемте града в страната, където през днешния ден се организира митинг, проведен от Национална група - родители обединени за децата, съобщи кореспондент на Varna24.b

Ето и претекстовете за митинга, споделени през седмицата в известие на уредниците до медиите:

" Протестът е следващата мирна проява на българските родители, която цели по категоричен метод да удостовери решимостта им да се опълчват изрично с всички вероятни законови средства на признатия по-рано тази година Закон за обществените услуги  и множеството промени и допълнения, направени в 28 български закона. Тези законодателни промени в огромната си част са антихуманни, антинационални, в прорез са с Конституциата на Република България и жестоко погазват съществени човешки права както на децата, по този начин и на родителите и на фамилиите като цяло.

Опасенията на българските родители са, че влизащите в действие от началото на идната година законодателни промени автоматизирано ще овластят голям брой НПО-та и държавни институции, давайки им големи правомощия  за жестоко вмешателство в персоналния и фамилния живот на всеки българин.

Протестът ще бъде и следващият зов към българските политици да проявят повече здрав разсъдък и нараснала отговорност към своите гласоподаватели по отношение на настоятелните им и неведнъж демонстрирани законови претенции, които досега остават нечути и без отклик от тяхна страна.

Припомняме, че недоволството на наставнически организации срещу Закона за обществените услуги продължавяа да пораства и ескалира до внасянето на законопроект за анулация на Закона за обществените услуги.  Национална група - родители обединени за децата счита, че този закон дава несъразмерна власт на страната, Неправителствени организации и часни компании снабдители на обществени услуги в фамилията. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР