Фейсбук Съдебен състав на Административен съд Варна остави без разглеждане оспорването

...
Фейсбук
Съдебен състав на Административен съд Варна остави без разглеждане оспорването
Коментари Харесай

След провала си кандидат-кмет поиска обявяването на изборите във Варна за недействителени

 Фейсбук Съдебен състав на Административен съд Варна остави без разглеждане оспорването с тъжба от Зарина Бъчварова от гр. Суворово против Решение №85-МИ/28.10.2019 година на ОИК – Суворово, в частта по т.V на оповестеното систематизиране на декларираните желания (преференции) за претендентите по кандидатската листа на Политическа партия ГЕРБ и приключи с определение адм. дело 3007/2019 година, на съображение писмена подадена в днешния ден молба от жалбоподателката, в която декларира, че не поддържа жалбата си и желае делото да бъде прекъснато.

Определението предстои на обжалване с частна тъжба в 7- дневен период от съобщаването му на страните пред Върховен административен съд.

Днес в Административен съд – Варна са формирани две нови изборни административни каузи - №№ 3015, 3016 по разказа на съда за 2019 година И двете производства са формирани по тъжби от господин Светлозар Николов. Производството по адм. дело №3015/2019 е формирано по тъжба на господин Николов в качеството му на претендент за кмет на община Варна от коалиция " Ние, жителите ", против Решение №288/28.10.2019 година на ОИК – Варна по отношение на извършения избор на кмет на община Варна на 27 октомври 2019 година Г-н Николов е подал през днешния ден в съда тъжба и в качеството му на претендент за общински консултант от същата коалиция против Решение №299/28.10.2019 година на ОИК – Варна.

Според жалбоподателя двете представени Решения на ОИК-Варна са незаконосъобразни, неправилни и оскъдни и той желае тяхната анулация, както и оповестяването на избора за кмет на община Варна и за общински съветници, извършени на 27 октомври 2019 година, за недействителени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР