Фейсбук Повече от 30 ученици и студенти се включиха в инициативата

...
Фейсбук
Повече от 30 ученици и студенти се включиха в инициативата
Коментари Харесай

ОИЦ-Варна вдъхнови мениджъри за един ден“ да се занимават с европейски проекти

 Фейсбук Повече от 30 възпитаници и студенти се включиха в самодейността на Джуниър Ачийвмънт България " Мениджър за един ден “ като заеха позициите на шеф и специалисти в Областния информативен център-Варна. Интерес към събитието демонстрираха както младежи от цяла Варненска област, по този начин и от други български градове.

Освен че се срещнаха с активността и услугите, които дава центърът, те влязоха в функциите на специалист " Комуникация и информация “, специалист " Логистика и информация “ и специалист " Информационно обслужване и услуги “. Начело на ОИЦ-Варна за един ден застанаха седем възпитаници.

Младите хора демонстрираха интерес към спецификата на работа на всяка една от позициите в центъра и насочиха въпроси, измежду които по какъв метод се набира информация за осъществени планове, какво съставлява общественото предприемачество и други Управителят на ОИЦ-Варна Виктория Николова изясни на " мениджърите за един ден “ какви са опциите за възпитаници и студенти, които дават европейските стратегии.

" Като участник в Програмата за учебни заведения посланици на Европейския парламент демонстрирах интерес към самодейността " Мениджър за един ден “ и избрах да се записвам за позиция в Областния информативен център-Варна. Получих доста забавна информация за динамичната му работа и опциите за европейско финансиране. Беше ми потребно “, показа Мария Зотева - дванадесетокласничка от ПГИ " Иван Илиев “ – Благоевград.

Александра Господинова от СУ " Св. Седмочисленици “ в Търговище описа, че е била предизвикана да се включи в самодейността от свои другари, които са взели участие в европейски стратегии.

" Имам желание да изучавам администрация и мениджмънт, по тази причина ОИЦ-Варна притегли вниманието ми. Смятам, че ще ми помогне да се ориентирам по-добре “, съобщи ученичката.

В края на срещата младежите изявиха предпочитание да се включат в доброволчески стажове в ОИЦ-Варна идващото лято. Всички те получиха документи за присъединяване си в " Мениджър за един ден “.

Най-утвърдената стратегия за в началото кариерно насочване е ориентирана към възпитаници и студенти на възраст сред 16 и 23 година Провежда се годишно в към 100 страни по света. Инициативата е в цялостен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа устременост, с цел да могат младежите да получат същинска подготовка за действителния свят на бизнеса. Реализирайки на процедура своята обществена отговорност, домакините потапят своите " мениджъри за един ден “ в работното си всекидневие, демонстрират им по какъв начин действа техният бранш от вътрешната страна и ги въодушевяват да открият своето професионално предопределение.

18-то издание на " Мениджър за един ден “ се организира под надпис " Вдъхнови бъдещето “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР