Фейсбук Областният управител на Варна Стоян Пасев, шестима бивши кметове на

...
Фейсбук
Областният управител на Варна Стоян Пасев, шестима бивши кметове на
Коментари Харесай

Девня посрещна гости за 50-годишният си юбилей

 Фейсбук Областният шеф на Варна Стоян Пасев, шестима някогашни кметове на общината, представители на правосъдната власт, на институциите, бизнеса и доста жители, работили за възхода на Девня, почетоха през днешния ден празничния коктейл в британския двор на Общината във връзка половинвековния празник на града, показа в профила си кметът на Девня Свилен Шитов. 

" Приветствах гостите и им благодарих, че откликнаха на поканата ми да се съберем точно на историческата годишнина. Направих къса равносметка на извървяния път през миналите 50 години. С оповестяването на Девня за град тя стартира да търпи значителен напредък, построили са се фабрики, учебни заведения, детски градини, магазини, административни здания и какво ли не.

След 89-а година локалната власт и жителите на града са изправени пред нови провокации, само че получават и нови благоприятни условия за развиване, от които се възползваме в настоящо време. Общината усвоява средства по европейски стратегии, с които обновяваме всичко, което до момента е било построено, само че и сътворяваме нови придобивки – съгласно упованията на хората и визиите ни за европейски град.

Развитието на Девня се случва и с помощта на партньорството ни с бизнеса и привличането на нови вложители, каквито популярност Богу не липсват. Това ми дава и вяра, че градът ще продължава да се развива и да просперира и през идващите 50 години.

Поканих някогашните кметове на общината – Антон Тончев, Велико Десов, Здравко Ангелов, Ели Иванова, Васил Иванов и Димитър Корназов – да духнем дружно свещичките на празничната торта, с което алегорично отбелязахме Рождения ден на града. Кулминацията на празника следва тази вечер в новия парк, където ще връча почетни призове на жители с принос за възхода на Девня, а някогашните кметове ще удостоя с плакети. 

Очаквам Ви в 19 часа на откритата сцена!, написа Свилен Шитов
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР