Фейсбук На 14 октомври 2020 година се навършват 5 години от

...
Фейсбук
На 14 октомври 2020 година се навършват 5 години от
Коментари Харесай

Център за лица с увреждане Слънчевата къща празнува рожден ден

 Фейсбук На 14 октомври 2020 година се навършват 5 години от основаването на Дневен център за пълнолетни лица с увреждане " Слънчевата къща " във Варна, менажиран от съдружие " Семеен център – Мария ". Създаването на този първи за страната дневен център за младежи с голям брой увреждания стана допустимо с помощта на гражданските битки на родителите им и безусловната поддръжка, която получихме от медиите тогава. Сега обществената услуга действа като държавно делегирана активност. Потребители на услуги са 14 младежи от фамилии и 11 – от ЦНСТ, оповестиха от центъра за Varna24.bg .  

" Този рожден ден е важен за нас - младежите, техните родители и експертите в ДЦ, защото настойчиво търсехме оптималната организация на грижата за по-тeжко повредените хора. Въведохме интегриран метод в даването на здравни, обществени и просветителни услуги по този начин, че качеството на живот на младежите в Центъра и тяхните обществени умения да се подобрят и разширят. Експериментирахме нови лечения. Отбелязвахме дружно и с доста въодушевление персоналните, християнски и национални празници. Сега желаеме да благодарим на Община Варна, на донорите на Дневния център и на медиите за поддръжката, която имахме в тяхно лице! 

Заради ограниченията за работа в изискванията на COVID19, рожденият ден ще се организира в непосредствена непосредственост до ДЦПЛУ " Слънчевата къща ", в градината и открити пространства на ресторант " Бялата къща ". 

Планирани са Изложба с произведения на възпитаниците на ДЦ и коктейл. На изложбата ще участват доста от родителите на потребителите на услуги в ДЦ. Ще бъде добра опция за дискутиране на настоящи проблеми в областта на обществените услуги като да вземем за пример:

Променени ли са настройките към хората с увреждания?

Ефективни ли са обществените политики по отношение на тях?

Какъв прогрес има към крайната цел да се премине от наставнически активизъм към активизъм на хората с увреждане?

Колко приспособена и налична е градската среда за хора с увреждания?

Приключила ли е деинституционализацията в България (както твърди министър Деница Сачева)? ", допълват от центъра. 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР