Фейсбук Морето изхвърли част от тръбата за заустване на мръсните води

...
Фейсбук
Морето изхвърли част от тръбата за заустване на мръсните води
Коментари Харесай

Тръба за заустване на мръсните води изплува на брега на къмпинг Златна рибка

 Фейсбук Морето изхвърли част от тръбата за заустване на мръсните води от Созопол и провокира терзания измежду локалните поданици, че може да се стигне до екокатастрофа, която да се отрази на идния летен сезон. Съоръжението изплувало на брега на къмпинг " Златна рибка " и фрагменти от нея обиколиха обществените мрежи.

Тръбата е част от мрежата за отклоняване в морето за дълбоководно заустване на отпадните води от пречиствателната станция на града, която бе построена по интегрирания план за водния цикъл в Созопол, заяви " 24 часа ". Той е на стойност 75 млн. лева и бе осъществен през 2015 година по времето на някогашния кмет Панайот Рейзи.

Общинската администрация към този момент направила проучване в региона и успокои, че риск от екокатастрофа няма. " През тръбата се заустват единствено пречистени води, а пречиствателната станция работи обикновено ", споделиха от кметството

Според чиновници на общината планът бил още в гаранция и компанията реализатор на плана щяла да я възвърне за своя сметка. Кметът Тихомир Янакиев не бе открит за коментар, само че съгласно осведомени не било изключено да се желае и проверка на плана. Заустването на отпадните води на Созопол става на 2,5 км във вътрешността в морето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР