Фейсбук Легендарен пловдивски музикант има страхотен повод да почерпи, предаде репортер

...
Фейсбук
Легендарен пловдивски музикант има страхотен повод да почерпи, предаде репортер
Коментари Харесай

Шапки долу! Легендарен български музикант става на 70!

 Фейсбук Легендарен пловдивски музикант има страховит мотив да почерпи, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Илия Караянев, по-известен още като Личо Стоунса, през днешния ден става на 70 години! Залавя се да свири на китара 13-14-годишен, като първите му уроци са солата на Ерик Клептън и Джими Хендрикс. През 70-те години е най-известният соло китарист в България, като звездната си популярност получава в оркестъра на Лили Иванова, в който свири 3 години.

Има тригодишен любовен романс с примата на българската сцена, след което се разделят. Свири няколко години в авангардния тогава джаз оркестър " София ". През 1984 г. Личо Стоунса емигрира в Швеция. В продължение на 10 години свири в Германия и в Норвегия. Автомобилен случай в Швеция го оставя неработоспособен и той се прибира в България през 1994 г. 

А ето и един апел, оповестен в обществената мрежа Facebook, за купона тази вечер:

" Легендарният български и пловдивски рок музикант Личо Стоунса е на прага на популярен празник!! 70 години, от които над 50 на сцената! На същата дата се навършват и 10 години от основаването и първия концерт на Licho Stone`s Band! Отправяме покана към всички музиканти - настоящи, както и тези от околните и по-далечни години - да покажем почитание и почит по отговарящ метод и да споделим празника на Licho Stounsa, нещо, което той абсолютно заслужава! Клуб " Полинеро " ще отвори порти в 20,00 часа. Вход свободен за всички посетители на празника! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР