Фейсбук Две момчета от Варна дадоха урок по човечност, научи Varna24.bg

...
Фейсбук
Две момчета от Варна дадоха урок по човечност, научи Varna24.bg
Коментари Харесай

Младежи от Варна дадоха урок по човечност

 Фейсбук Две момчета от Варна дадоха урок по човещина, научи Varna24.bg от информация, споделена от Ивена Георгиева в групата " Варна, квартал Владиславово ".

Случаят е от 25 юни, когато над морската столица се излива следващият проливен дъжд. 

" Дано момчетата да не се разсърдят, само че споделям тази фотография, с цел да ви кажа за какво през днешния ден се почувствах горда българка. Тези две момчета, които и да са, помогнаха на този човек, без значение какъв брой мощно валеше. Вдигнаха го от калта и отидоха да му извикат такси за Аксаково. Таксито отхвърли да закара индивида, който колкото да вървеше. Поредната дребна душица. Тогава едно от момчетата отиде и взе колата си, с цел да го закарат! Нищо не е изгубено, щом човечността и състраданието към момента не са изчезнали!

Браво, момчета... които и да сте! ", показа Ивена. 

Varna24.bg с наслада ще заяви имената на младите варненци, тъй като Марио Маринов и Станислав Петров могат да служат единствено за образец. Ето и описа от първо лице на Марио за медията ни:

" Не считам, че сме създали нещо извънредно, съгласно мен всеки е редно да постъпи по сходен метод, нали по тази причина сме хора. Когато във въпросния ден заваля пороя, бяхме на пазарчето във " Владиславово ". По една кална пътечка сред параклиса и дърветата вървеше мъж на забележима възраст над 65 години. Дори ние се поколебахме дали да минем от там, тъй като беше доста кално и хлъзгаво, само че индивидът към този момент беше тръгнал, когато се подхлъзна и падна неприятно. Целият беше в тиня и явно се беше наранил. Спуснахме се, вдигнахме го и му помогнахме да стъпи на краката си. Видяхме, че ябълката на глезена му беше излязла и сигурно изпитваше мощни болки. Решихме да повикаме Спешна помощ, само че той отхвърли. Помоли да му повикаме такси, което да го откара до Аксаково, тъй като там имало някакъв чакръкчия, който щял да оправи нещата по-бързо. Около пазара имаше паркиран таксиметров автомобил. Отидох до водача и му обясних каква е обстановката. За страдание обаче той отхвърли изрично да закара възрастният човек без да изясни за какво. Дали тъй като беше целият в тиня и можеше да изцапа колата му, нямам визия. Тогава приятелят ми прибяга в дъжда до паркинга пред блока, където живее и взе персоналният си автомобил. Така откарахме индивида до мястото, където се надяваше да получи помощ. Благодари ни и пожела да го оставим, макар, че предложихме да го изчакаме. Надяваме се да е добре и му желаем здраве ", описа Марио.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР