Фейсбук Бивши и настоящи ученици отОУСв. Патриарх Евтимий:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Фейсбук
Бивши и настоящи ученици отОУСв. Патриарх Евтимий:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Училище във Владиславово дарява събраните от букети средства за Иван, загубил майка си и баба си в катастрофа

 Фейсбук Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Св. Патриарх Евтимий ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.ОУ " Св. Патриарх Евтимий " във " Владиславово " ще подари събраните средства от акцията " Дарение вместо цвете ", осъществена в първия образователен ден, с цел да подкрепяне лекуването и рехабилитацията на 14-годишният Иван Добромиров, научи Varna24.bg .

" Инспектората във Варна поддържа акцията " Дарение вместо букет ", тъй като тя е добър урок за децата по човещина и достойнство, по доброта и съпричастност ", разяснява за медията ни началникът на РУО Варна Венцеслава Генова. 

Varna24.bg  се свърза и с бащата на дребната Алекс, Александър Кръстянин, който инициира кампанията. Той изясни, че към момента по сметката на момиченцето постъпват сумите от благотворителната акция и когато това завърши той ще разгласи какви средства и от кои учебни заведения във Варна и страната са събрани, както и защо тъкмо ще бъдат употребявани те. 

Припомняме, че Иван пострада тежко в злополука край Долище, в която починаха майка му и баба му. Детето е преместено от реанимация в отделението по неврохирургия към МБАЛ " Св. Анна ", само че към момента е под наблюдаване в будна кома, оповестиха за медията ни от здравното заведение.

Все още няма изясненост каква сума е събрана при акцията в учебното заведение, само че деца и възрастни на 16 септември даряваха средства с голямо предпочитание и угриженост, с цел да оказват помощ на потърпевшото дете и неговия татко, който има три деца, за които сега се грижи самичък. Всички с вяра чакат Иван да се възвърне и да се върне измежду своите другари и съученици.  

Той е ученик на Спортно учебно заведение " Георги Бенковски " гр. Варна, играч и първенец на СКБИ " БОИЛ ".

Припомняме, че злополуката,в която Иван оцеля по знамение, стана на 17 юни в региона на военно отделение край Варна, покрай Т-образно кръстовище с пътя за с. Долище. В злополуката починаха майката и бабата на момчето.

Според първичната информация, са се сблъскали л.а. " Сеат " и т.а. " ДАФ ". Вследствие на случая две дами от лекия автомобил умират на място. Детето бе отведено в реанимация на МБАЛ " Св. Анна " в извънредно тежко положение, със съчетана контузия и заплаха за живота.

По случая има формирано досъдебно произвеждане.

За всеки, който желае да поддържа Иван и околните му в тежката борба:

IBAN: BG 72TTBB94001527219179

BIC: TTBBBG22 

Титуляр по сметка: Добромир Емилов Тодоров
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР