Фейсбук виж галерията “Какво направи бе, човек?, пита полицаят Добромир Лазаров.

...
Фейсбук виж галерията
“Какво направи бе, човек?, пита полицаят Добромир Лазаров.
Коментари Харесай

Вижте какво са си казали командосът и полицаят секунди след фаталното пробождане заради дознателката

Фейсбук виж галерията “Какво направи бе, човек? ", пита служителят на реда Добромир Лазаров. Въпросът е насочен към командоса Ангел Желязков, който минути по-рано му е нанесъл 4 прободни рани с нож. “Нали ти споделих да не идваш, опропасти ми живота ", дава отговор военният, пробвайки се да спре кръвта му с ръце. Страшната сцена се разиграва на 20 май т.г. към 23,50 ч на ул. “Болград " в Пловдив. Час по-късно намушканият чиновник на Министерство на вътрешните работи издъхва в незабавното поделение на университетската болница “Св. Георги ".
В основата на закононарушението стои типичен любовен триъгълник, впримчен в мрежа от неистини. В началото на историята са единствено двама - младши сержант Ангел Желязков от 68-а бригада “Специални сили " в Пловдив и гаджето му Люба Алексова. От 2010 до 2017 година те съжителстват на фамилни начала в жилището на военния в пловдивския квартал “Кючук Париж ". Впоследствие връзките им охладняват и 32-годишната жена се мести на квартира. Въпреки това обаче продължава да поддържа връзка с командоса.

Новият мъж в живота на Алексова се появява, откакто я назначават за дознател в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Карлово. Там се среща с Добромир Лазаров. Колегиалните връзки сред двамата бързо минават в друга фаза. 44-годишният служител на реда е разведен, има щерка петокласничка. С приятелката си учителка живее в Сопот. Алексова обаче по този начин му завърта главата, че той взема решение да скъса с педагожката. Пред роднините си декларира, че към този момент ще е с дознателката.

“Люба се виждала по едно и също време с служителя на реда и командоса, защото се е колебаела кого да избере ", изясняват проверяващите. Тайната ѝ не остава скрита дълго време. Лазаров схваща за противника си и полудява от ревнивост. Чрез някогашната си брачна половинка съумява да му откри телефонния номер. Дни преди кървавата драма стартира да звъни на военния. Двамата се карат и си насочат взаимни закани.

“Ще те убия, педера**че малко ", била една от заканите на Лазаров. Фаталната дознателка удостоверява, че е имало такива угрози. Тя надали обаче е подозирала, че служителят на реда към момента се среща с предходната си другарка и също има паралелна връзка. Дори си взема няколко дни отпуск и ги прекарва в дома на учителката в Карлово. Във съдбовния 20 май 2018 година Добромир Лазаров щял да я води на ресторант, както ѝ бил заречен. Около 17 ч същия ден обаче служителят на реда ненадейно трансформира желанието си. Лъже бившето си гадже, че началникът му незабавно го вика на работа. Вместо към ръководството в Карлово потегля към Пловдив с персоналната си тойота. Когато идва, се обажда на Алексова и желае да се видят. Срещат се в бар в центъра на града.

Междувременно командосът се е почерпил и взема решение да потърси дознателката в квартирата ѝ, само че не я намира. “Дойдох в твоя квартал. С кола съм, само че съм пил ", звъни ѝ Желязков по телефона. Люба зарязва служителя на реда и потегля да прибира командоса. “Не му се хващай, манипулира те, в този момент ще си легнеш с него ", буен Лазаров. След като не съумява да я спре, набира номера на военния и упорства да се схванат по мъжки.

Пред проверяващите командосът твърди, че по всякакъв начин се е опитвал да предотврати съдбоносната среща със противника. Казал му, че е пил и няма предпочитание да се виждат, само че служителят на реда упорствал да се изяснят незабавно. Около 23 ч беемвето на военния паркира пред блока му. Шофира го Алексова.

В колата тя вижда, че Желязков държи в ръцете си нож с 30-сантиметрово острие, различен сгъваем военният имал в джоба си. Тезата на обвиняването се разминава с версията на отбраната на командоса. Според проверяващите, откакто вижда Лазаров, военният скача от автомобила с ножа. Дознателката също излиза и застава сред ухажорите си, които си разменят обидни реплики.

“А, отивате да си спинкате ", избухва ченгето. За случилото се след това Алексова и Желязков настояват едно и също - че служителят на реда първи е нападнал, като блъснал кроше на противника си. На разпита си Люба изяснява, че не е видяла по какъв начин

командосът забива ножа, тъй като при сборичкването сред двамата самата тя е получила удар и е паднала на земята. Според държавното обвиняване става въпрос за съзнателно ликвидиране. Желязков е намушкал не един път, а 4 пъти врага си в гърдите, тила и по ръката.

Раненият чиновник на Министерство на вътрешните работи, който не е бил въоръжен, съумява да измине десетина метра и се строполява на земята. Военният се пробва да спре с ръце кръвта му, която бликва като гейзер, само че няма резултат. В това време ужасената дознателка звъни на тел. 112. Полицията и колата за спешна помощ идват по едно и също време.

“Когато качихме ранения, беше целият в кръв, само че в схващане ", свидетелстват медиците от Спешна помощ. Раната в гърдите се оказва смъртоносна за служителя на реда и той издъхва. Командосът не се пробва да бяга и да заличава следи. Ножът е открит в кошче за отпадък. Желязков е отведен с дознателката за разпит, където и двамата са безапелационни, че служителят на реда пръв е атакувал.

Версията на военния е, че е извадил ножа, с цел да се отбрани. На правосъдното съвещание по мярката му за неотклонение неговият юрист Красимир Елдъров показва, че се касае за неизбежна защита. И дава образец с пловдивския рентгенолог доктор Иван Димитров, който простреля крадеца Георги Джевизов-Плъха, влезнал в парцела му.

“Не съм имал желание да се конфронтирам. Действах, с цел да се защитя ", споделя във военния съд в Пловдив младши сержант Ангел Желязков. Магистратите го оставят зад решетките. Адвокатът му апелира на по-горната инстанция в София и там заменят ареста с подписка. На съвещанията както в Пловдив, по този начин и в столицата участват група командоси в поддръжка на сътрудника си. Избухват в ръкопляскания, когато софийският съд го освобождава от ареста.

“Ангел не е нападателен. Полицаят го е тормозил. Предизвикал го е и той е защитил освен себе си, само че и дознателката. Със скръстени ли ръце е трябвало да стои, когато го атакуват ", разясняват от 68-а бригада в Пловдив. Желязков служи там от 10 година Командир е на поделение за специфични бойни дейности. През 2012-а е взел участие в задача в Афганистан. Началниците му споделят, че е порядъчен, добре квалифициран и изпълнителен.

В обвинителния акт обаче се показва, че профилът на причинителя е на раздразним човек, с изразен блян да подчинява близките и мощно развито възприятие за самолюбие. Характерът му се отличавал с нараснала възбудимост и импулсивност, изключително при неуспехи. Не подобен познават командоса в блока му. Съседите му още не могат да повярват, че учтив и мирен мъж като него е погубил живот, написа " 24 часа ". Повечето считат, че е извадил ножа, с цел да се отбрани. Дали е било по този начин, ще стане ясно на самото дело. Разпоредителното съвещание е планувано за 16 януари 2019 година

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР