„Фейсбук“ вече ще премахва всички групи и профили, свързани с

...
„Фейсбук“ вече ще премахва всички групи и профили, свързани с
Коментари Харесай

„Фейсбук“ се закани да заличи QAnon от платформите си преди изборите в САЩ

„ Facebook “ към този момент ще отстранява всички групи и профили, свързани с тайната група QAnon, от платформата си и от „ Инстраграм “. Решението е взето с приближаването на президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември и засилващата се рецензия, че най-голямата обществена мрежа не подхваща съответни ограничения за битка с дезинформацията.

Промяната в разпоредбите е единствено стягане на досегашната политика на компанията. От средата на август „ Facebook “ изтриваше единствено изявленията на крайнодясното придвижване, които подтикваха към принуждение. Според данни на обществената мрежа над 1500 групи на QAnon са били свалени.

Въпреки напъните да се отстрани наличието с принуждение, изникват и подправени вести по други тематики. Конспиративното придвижване, да вземем за пример, е внушавало, че пожарите по Западното крайбрежие са подпалени преднамерено от избрани лица. Това е заплашило публичната сигурност, като е отклонило вниманието на управляващите от преодоляването на огъня.

Освен за незадоволителните ограничения против про-Тръмп придвижването, от „ Facebook “ са упреквани, че даже са подпомагали разпространяването на погрешната информация, като са препоръчвали онлайн наличието на част от своите консуматори, съгласно „ Файненшъл таймс “.

Движението QAnon стартира след изборите през 2016 година, като над 4 милиона наблюдават постовете във „ Facebook “ през август тази година, съгласно английското издание „ Гардиън “. Неговите почитатели са уверени, че политици и известни персони са част от „ дълбоката страна “ и желаят да смъкват Доналд Тръмп от власт, до момента в който самият държавен глава води загадка война с тях в името на американския народ.

Освен това съгласно тях елитът е обвързван със Сатаната, управлява международната власт и се занимава с корупция, педофилия и трафик на хора.

Заради някои от концепциите си, тайната група намира почитатели и оттатък политическите екстремисти. Така даже някои онлайн общества, занимаващи се със отбрана на деца, са споделяли известия на QAnon.

С възходящата публика и изобретателността на почитателите, които постоянно трансформират отличителните си хаштагове задачата на „ Facebook “ да овладее казуса с дезинформацията става все по-трудна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР