Фейсбук Спомням си първата рокличка. Беше от басма. Уши ми я

...
Фейсбук
Спомням си първата рокличка. Беше от басма. Уши ми я
Коментари Харесай

Мира Добрева се върна в детството си: Ядох пердах заради тази рокличка

 Фейсбук " Спомням си първата рокличка. Беше от басма. Уши ми я майка, дружно с панделка от същия плат. Имах и плетени чорапки. Толкова се харесвах, облечена по този начин, та един път излязох на улицата да играя национална топка, нагиздена като за новогодишно празненство. После ядох бой, тъй като тогава се смяташе, че новите облекла се носят единствено по специфични мотиви.

Години по-късно столетниците все ми повтаряха: “Носи си новите облекла, момиче, и се радвай на деня по този начин, като че ли е финален в живота ти "! Оттогава научих доста уроци. Смених доста рокли, само че нито една не ми е блага по този начин. Или може би единствено една - тази, с която бях облечена нощес. Преди доста години моята баба подарила на майка ми плат. А майка на мен го даде. От него си уших рокля. С нея застанах пред хората от Старцево. А по какъв начин ме посрещнаха тези Човеци! С най-затрогващите думи, със спиращи дъха обятия!

От това село произлиза родът ми, тук са най-дълбоките души, най-печалните очи, най-чистите сърца! С доста от хората, които пристигнаха на представянето нощес, съм тичала по поляните, тютюн сме брали с девойките! А нощес бяха по този начин сияйни - с красиви лица и хубави рокли, с пъстри цветя и цялостни със мемоари!

Някога ръцете ни бяха еднообразно напукани и нозете ни бродеха из прашните ниви. После моята душа се напука. Но не се откри междина, която да издуха смисъла от живота на село. Животворен е ", написа Мира Добрева в обществената мрежа Facebook.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР