Фейсбук премахна над 20 италиански акаунта с общо два милиона

...
Фейсбук премахна над 20 италиански акаунта с общо два милиона
Коментари Харесай

Фейсбук изтри над 20 италиански профила заради фалшиви новини

" Facebook " отстрани над 20 италиански акаунта с общо два милиона и 400 хиляди почитатели. Разследване на компанията открило, че профилите са разпространявали " подправена и предизвикваща разделения " информация на тематики миграция, ваксини и антисемитизъм в Европа.

Калифорнийската компания " Facebook " разгласи, че е премахнала 23 италиански профила от основната си платформа. Според компанията, сметките са разпространявали лъжлива и злословна информация на фона на идните избори за Европейски парламент. Сигналът, който довел до следствието на въпросните профили и страници, е бил подаден от интернационална неправителствана организация.

Повече от половината свалени профили са подкрепяли двете ръководещи в Италия партии - Движение " Пет звезди " и " Лигата ". Една от изтрите страници е разпространявала подправена информация за писателя Роберто Савиано, прочут критик на Камората. На друга пък, е било качено видео с принуждение, осъществявано от мигранти, което в действителност е сцена от филм.

Европейският съюз неведнъж насочва апели към компании като Facebook, Google и Туитър по отношение на предотвратяване от непозната интервенция по време на евровота, който ще се състои в края на месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР