Фейсбук обяви, че се отказва от план за дронове, с

...
Фейсбук обяви, че се отказва от план за дронове, с
Коментари Харесай

"Фейсбук" се отказа да създава дронове за интернет

Фейсбук " разгласи, че се отхвърля от проект за дронове, с които смяташе да предлага достъп до интернет, съобщи Би Би Си. Проектът, почнал през 2014 година и прочут като Project Aquila, не съумя да реализира такава дълготрайност на полетите, който се следи при съперници като " Google ", само че няма да бъде спрян, а ще премине в " нова фаза ".

Вчера " Facebook " разгласи, че вместо това може да си партнира с " Еърбъс ", с цел да продължи опитите да свърже повече хора с интернет.

Aquila Project е ориентиран към мъчно налични региони и концепцията на " Facebook " беше да употребява лични устройства. Той е част от плана internet.org, даващ опция на милиони консуматори да се свързват от сходни точки, само че подложен на критика, че предлага свързване главно със западни интернет запаси.

Инвестициите на водачи в авиационната промишленост в същата технология са довели компанията до решението към този момент " да не проектира или строи лични самолети ".

Устройствата бяха с размаха на " Боинг 737 ", само че тежаха колкото лек автомобил. При проби устояха 90 минути във въздуха. Един от изпитателните полети преди две години обаче приключи с тежка щета на дрона при опит за приземяване.



Project Loon на " Алфабет ", компанията - майка на " Google ", обаче се оказа в много по-напреднал етап на развиване. Той разчита на балони вместо дронове (последните също бяха тествани известно време, само че компанията се отхвърли от тях през януари предходната година).

Милиони километри проби към този момент са били преминати (най-дългият непрестанен полет е бил 190 дни), а предходната година планът имаше и практическо приложение, когато даде опция на наранени от урагана в Пуерто Рико да употребяват интернет, макар че връзките в огромна част от страната бяха наранени от бедствието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР