Фейсбук, Месинджър, и Уотсъп се в понеделник следобед. В продължение

...
Фейсбук, Месинджър, и Уотсъп се в понеделник следобед. В продължение
Коментари Харесай

Експерт разкри защо се сринаха Фейсбук и Инстаграм

Фейсбук, Месинджър, и Уотсъп се в понеделник следобяд. В продължение на часове, десетки милиони консуматори не съумяха да влязат в профилите си.

Според уеб сайтове, които наблюдават трафика в интернет, проблемите на трите приложения са почнали още към 18 часа българско време. След това настъпил цялостен срив на услугите. Шест часа по-късно известните приложения възвърнаха работа.

„ Това не е първият срив на Facebook. През последните години виждаме неведнъж по какъв начин приложението за известно време не може да дава услуги на своите консуматори. Вчерашният срив обаче е най-дългият по времетраене”, разяснява специалиста по киберсигурност Любомир Тулев
свързани новини29813преди 9 часа2069преди 8 часа
„ Причините за него евентуално са доста. Засега има и огромна доза спекулации. Още първоначално се прокрадна концепцията, че става въпрос за „ отвод от услуга” – този вид офанзива, която видяхме преди месец към Национален статистически институт. Това обаче беше незабавно отхвърлено. Вероятно в тази ситуация става въпрос за мрежови проблем. Инженери към 01:30 излязоха с туит, че в най-голяма възможност това е DNS проблем”, сподели още той.

„ Не можем да кажем, че става въпрос за външен проблем и има приключване на информация. По-скоро е някакъв вътрешен конфигурационен проблем, който са създали инженерите във Facebook. Има спекулации, че може да бъде породен и от вътрешен човек”, добави Тулев.
свързани новини6536преди 7 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР