Фейсбук е сила и определено притежава власт над хората. Но

...
Фейсбук е сила и определено притежава власт над хората. Но
Коментари Харесай

12 неща, които трябва да изтриеш от профила ти във Facebook

Фейсбук е мощ и несъмнено има власт над хората. Но всички знаем, че би трябвало да се внимава с властта. Знаем също, че има информация, която не е хубаво да споделяме, като да вземем за пример домашния ни адрес или къде тъкмо учим или пък работим.

Около обществената мрежа постоянно се заформят кавги, които карат доста хора да се замислят за ролята, която тази обществена мрежа играе в живота им. Мнозина са разтревожени за неприкосновеността да персоналните си данни и вземат решение да изтрият своите профили.

Но в случай че въпреки всичко не желаете да изтривате профилите си, а просто да се погрижите за сигурността на персоналните си данни в мрежата, то просто изтрийте следните 12 неща от профила си:

1. Рожден ден - датата ви на раждане е измежду най-важните части от пъзела, който включва също името ви и вашия адрес, а от там някой може да получи елементарен достъп до банковата ви сметка.

2. Телефонен номер - В най-хубавия случай може да ви звънне някой скришен почитател. В най-лошия? Измамник или злокобен преследвач.

3. Повечето от “приятелите” ви - учени са потвърдили, че можем да имаме не повече от 150 постоянни другарства с група от хора. Ето за какво е добре да изчистите листа с приятелите, с които даже не се поздравявате на улицата.

4. Снимки на децата ви - най-важният въпрос е - каква информация за себе си биха желали да виждат децата ни в обществените мрежи, когато самите те пораснат и стартират да ги употребяват? Ние не е трябвало да се тормозим за това, само че сегашните генерации би трябвало да се замислят.
 Грешките, които всички позволяваме, когато зареждаме телефона си  Грешките, които всички позволяваме, когато зареждаме телефона си  Грешките, които всички позволяваме, когато зареждаме телефона си  Грешките, които всички позволяваме, когато зареждаме телефона си
5. Къде вървят на учебно заведение децата ви - не трябва да давате достъп до такава информация на непознати. Сами се досещате какви биха могли да са рисковете.

6. Достъп до местоположението ви - също се досещате за аргументите

7. Мениджърът ви - това е абослютна класика. Общуването във Facebook би трябвало да бъде по-неангажиращо. Ето за какво не е хубаво шефът ти да има достъп до всичко, което публикуваш на стената си. Хубаво е да има разграничаване сред персоналния и професионален живот.

8. Спрете да се отбелязвате - тагването от разнообразни местоположения може да даде прекомерно доста информация за вашето местоположение, изключително в случай че е от домашния ви адрес - по този начин издавате точното място, на което живеете.

 обществени мрежи преносим компютър Thinkstock

9. Къде и по кое време ще ходите на отмора - това е добре пристигнало за всички крадци и недоброжелатели.

10. Любовния ви статус - в случай че желаете да отпразнувате новата си обич, не го правете във Facebook. Нещата може и да не потръгнат, а промяната от Обвързан в Необвързан е задоволително ужасна сама по себе си.

11. Детайли за дебитни и кредитни карти - това НИКОГА не е добра концепция да се споделя.

12. Снимки на самолетни билети - да, може да желаете да се похвалите къде отивате на отмора, само че някой може да сканира кода на билета ви и да получи значима информация за вас и вашия полет.
 10 промени, които настъпват, когато се откажем от обществените мрежи  10 промени, които настъпват, когато се откажем от обществените мрежи  10 промени, които настъпват, когато се откажем от обществените мрежи  10 промени, които настъпват, когато се откажем от обществените мрежи
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР