Фейсбук“ е събирал данни за телефонни разговори и текстови съобщения

...
Фейсбук“ е събирал данни за телефонни разговори и текстови съобщения
Коментари Харесай

The Times: „Фейсбук“ е събирал данни за телефонни разговори и текстови съобщения от милиони потребители

Фейсбук “ е събирал данни за телефонни диалози и текстови известия от милиони консуматори, написа английският вестник The Times, представен от Фокус.
Социалната мрежа е събирала подробна информация за това кой с кого и по кое време е провеждал телефонни диалози и е изпращал текстови известия. Според компанията тя е получила позволение от потребителите на „ Андроид “, които са конфигурирали на телефоните си мобилните приложения и са дали единодушие да споделят контактите си.
Хиляди хора са свалили от “Фейсбук “ цялата налична за тях информация около абсурда с компанията „ Кеймбридж Аналитика “. Според вестника в този момент доста консуматори закриват сметките си и смъкват информацията събирана за тях, като откриват много необикновени и непредвидени обстоятелства, събирани за тях като подробни данни за извършените телефонни диалози да вземем за пример.
От компанията декларират: „ Споделянето на контактите е непринудено и хората са питани особено дали желаят да качат контактите от телефона си – това е в детайли обяснено, когато стартират да употребяват приложенията “. От компанията декларират, че всеки може да изтрие тази информация когато пожелае.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР