Фейсбук е премахнал 265 заблужаващи акаунти и страници в социалната

...
Фейсбук е премахнал 265 заблужаващи акаунти и страници в социалната
Коментари Харесай

"Фейсбук" изтри стотици лъжливи акаунти на израелска компания

Фейсбук " е премахнал 265 заблужаващи сметки и страници в обществената мрежа и в " Инстаграм ", основани от израелска компания за да повлияят на външната политика, разгласи компанията, представена от в. " Джерусалем пост ".

Става въпрос за Archimedes Group, която е купила реклами на стойност 812 хиляди $ и се е фокусирала върху повлияване на политиката в няколко страни в Субсахарска Африка, Латинска Америка и Югоизточна Азия. Посланията ѝ са достигнали до 2.8 млн. консуматори.

" Хората зад тази мрежа са употребявали групи или подправени регистрации, с цел да ръководят страници, да популяризират наличие и изкуствено да покачват ангажираността ", сподели Натаниъл Глайшър, който управлява екипа по киберсигурност на " Facebook ". Той изясни още, че те са се представяли за локални хора, оформяли са страниците по този начин, че да наподобяват като локални медии.

Вътрешното следствие на обществената мрежа е свързало тези страници и сметки с Archimedes Group, която, съгласно уеб страницата ѝ, е основана в Тел Авив и употребява " последния вик на технологиите и новаторски способи " да ръководи " политически и публични акции ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР