Фейсал Майраж знаеше, че купува къща в зона на наводнения,

...
Фейсал Майраж знаеше, че купува къща в зона на наводнения,
Коментари Харесай

Пазарът на жилища в САЩ със закъснение се събужда за риск от наводнения

Фейсал Майраж знаеше, че купува къща в зона на наводнения, когато закупи парцел чартърен в Манвил, Ню Джърси, през 2016 година Но изглеждаше късмет, който си коства да се вземе: съгласно Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки на Съединени американски щати рискът от съществени наводнения е бил единствено 1 % годишно.

Пет години по-късно удари ураганът Айда. „ Ида беше в действителност зле – имаше над 6 фута вода в къщата “, споделя Майраж.

Манвил, някогашен индустриален град с към 11 000 поданици при сливането на реките Раритан и Милстоун, е имал проблеми с наводняване преди. Ида обаче го удари тежко, наводнявайки домове и предизвиквайки визитата на Джо Байдън, с цел да стане очевидец на избавителните старания през 2021 година

Градът е издигнат върху непроницаема почва, което значи, че водата не се оттича елементарно, само че проблемите са част от рецесията, която се разпростира по света.

Както сподели изследване в списание Nature предходната година, през последните 30 години се следят по-чести и мощни стихии, с по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР