Фейенорд триумфира като шампион по футбол на Нидерландия два кръга

...
Фейенорд триумфира като шампион по футбол на Нидерландия два кръга
Коментари Харесай

Фейенорд спечели титлата в Нидерландия, прекратиха мача между Грьонинген и Аякс

Фейенорд победи като първенец по футбол на Нидерландия два кръга преди края, откакто завоюва с 3:0 над Го Ахед Ийгълс. Фейенорд дръпна в резултата с два ранни гола в първите 20 минути и до края контролираше мача.

Отборът има 79 точки от 32 мача и въпреки преследвачите от ПСВ Айндховен да са с мач по-малко, те няма по какъв начин да наваксат, защото са с 68. Тържествата в пристанищния град пък започнаха безусловно с последния съдийски сигнал. Титлата е първа за Фейенорд от 2017 година насам. Това е 16-а купа за Фейенорд в историята на футбола в Нидерландия, само че едвам втора в последните 20 години.

Осама Идриси откри резултата в 15-ата минута, а три минути по-късно мексиканският национал Сантяго Хименес удвои преднината им след подаване на Игор Пайшао. Гостите от Девентер трябваше да изчакат няколко минути преди да възобновят играта с начален удар, защото празненството по трибуните на домакинските почитатели трябваше да бъде укротено от защитата. Самият Игор Пайшао вкара третото попадение 9 минути след началото на второто полувреме.

Аякс (Амстердам) – най-успешният и известен тим в страната, би трябвало да постави много старания в оставащите три кръга, с цел да резервира 3-ото място пред напиращия АЗ Алкмаар, защото води единствено с 2 точки. Днешното посещение на столичани против Грьонинген бе прекъснато още преди 10-ата минута. Фенове на домакините хвърлиха на терена черни димки след първото изпадане на клуба от 25 години насам. Запалянко даже съумя да нахлуе на терена с транспарант против управлението на клуба.

Камбуур (Льоварден) и Грьонинген към този момент изпаднаха, а Емен, Екселсиор (Ротердам) и Волендам ще се борят да избегнат 16-ото място, което изпраща на бараж за оставане в Ередивизи.

The match between Groningen and Ajax was suspended due to fan invasion. They are protesting against the team`s relegation.
— VAR Tático (@vartatico)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР