Февруарските студове ще вдигнат цените на газа за Европа и

...
Февруарските студове ще вдигнат цените на газа за Европа и
Коментари Харесай

Февруарските студове вдигат цените на газа за Европа?


Февруарските студове ще вдигнат цените на газа за Европа и ще доведат експорта на газ от „ Газпром “ до покачване, след застоя през януари.

Според калкулации на " Интерфакс ", на база на главните оперативни данни на европейските газотранспортни оператори и „ Газпром “, през февруари 2018 година компанията може да експортира за чужбина към 16,7 милиарда куб м газ, което е най-малко с 2 % повече от февруари 2017 година (16,31 милиарда куб м).
Според данните за февруари 2018 година експортът може да се окаже най-хубавият резултат за всички доставки през февруари за „ Газпром “.

През януари експортът на газ е понижен с 9,9 % - до 17, 2 милиарда куб м, след забележителният растеж до нов връх (194,4 милиарда куб м) за цялата 2017 година Мекото време през януари. Януарската картина бе нарушена от мекото време и повишаването след цените на петрола на стойностите по дълготрайните контракти на „ Газпром “. През идващите два месеца износът на „ Газпром “ ще понижава (с към 4 % - до 33,9 милиарда куб м).
В Европа в този момент е много студено. В Берлин за февруари, поради прогнозата, дневният температура е с 1,5 градуса по-ниска от година по-рано. За втората половина от месеца упованието е за разлика от пет градуса.

Цените също реагираха на студовете: на английската борса NBP газа към края на седмицата се договорира на цени от 282 $ за 1000 куб м. На холандската TTF цената на синьото гориво коства 270 $ за 1000 куб м. Година по-рано, през февруари спотовите цени в Европа са се колебаели сред 200 $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР