Фестивалният и конгресен център (ФКЦ) във Варна има ново ръководство.

...
Фестивалният и конгресен център (ФКЦ) във Варна има ново ръководство.
Коментари Харесай

Фестивалният и конгресен център с ново ръководство, вече ще се казва НДК-Варна

Фестивалният и конгресен център (ФКЦ) във Варна има ново управление. Виктория Митева поема поста действен управител на държавното комерсиално сдружение, което е клон на Националния замък на културата (НДК). Митева бе показана от изпълнителния шеф на НДК - конгресен център София Андрияна Татарова, съобщи.

По документи ФКЦ - Варна от 2011 година се назовава Национален замък на културата - конгресен център Варна, разясни Татарова и добави,че занапред ще се обмисля дали обектът да не носи отсега нататък това наименование. Искаме да го превърнем в отговарящ замък на културата и конгресен център, както и да синхронизираме стратегиите на събитията сред София и Варна, които са двата клона на НДК, уточни още тя.

Новото управление на НДК е създало 5-годишен проект за развиване с подробна културна стратегия за 2025 година, който касае и центъра във Варна. Сред концепциите е образуване и в крайморския град на самодейностите „ Дворец на куклите и децата “ във връзка 1 юни и Новогодишен музикален фестивал. Предвидени са още Салон на изкуствата, както и развиване на школи за деца и младежи. Ще намерим метод да притеглим младежите, които да припознаят НДК - Варна за свое средище, с цел да възпитаваме културна аудитория, сподели Виктория Митева.

Новото управление даде обещание да влага средства в модернизиране на зала 1 на НДК - Варна като озвучаване, осветяване и зрителни места. За задачата се употребяват услугите на експерт по звучност от Австрия. Финансите се обезпечават по стратегии, тъй като нашето сдружение не получава бюджетни средства от своя принципал Министерството на културата, а е на самоиздръжка, изясни Татарова. Тя сподели още, че след Ковид пандемията, НДК е на загуба.

Сред първите задания на новите стопани на НДК - Варна е среща с наемателите в комплекса, с цел да бъдат синхронизирани договорите им, сподели Татарова и добави, че ще бъдат преразгледани и рекламите на фасадата на постройката, които са се оказали противозаконни. Ще търсим различен вид за тях, с цел да не губим този доход, посочи изпълнителният шеф.

По думите й за управлението на НДК е доста значима и обществената политика, изразена към чиновниците в сдружението, като заплатите към този момент са увеличени с 20 % и са планувани образования и надграждане на потенциала. Ще бъдат привличани и нови младежи, които да придадат нова визия на комплексите.

Виктория Митева е притежател и шеф наАрт изложба „ Папийон “, която развива активност от 17 години. По думите на Татарова тя има богат опит в мениджърството и добре познава културните среди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР