Фестивалът за улични изкуства 6Fest 2023 обяви своето 13-о издание,

...
Фестивалът за улични изкуства 6Fest 2023 обяви своето 13-о издание,
Коментари Харесай

6Fest с ново издание през юни

Фестивалът за улични изкуства 6Fest 2023 разгласи своето 13-о издание, което ще се организира в Пловдив като част от Културния календар на града. Тематично идното издание е отдадено на моноспектаклите и самостоятелните осъществявания в региона на актуален цирк (клоунада, жонглиране), куклен спектакъл, пантомима, живи скулптури, кокили, музика, улична магия.

Събитията ще се проведат в три уикенда – на 11 юни, на 24 – 25 юни, на 30 юни – 2 юли. Входът за всички прояви е свободен.

6Fest уголемява и фестивалните си зони, като с изключение на в Цар Симеоновата градина и по основната улица “Княз Александър І ” планува събития и на площад “Гроздов пазар ”, парк “Рибница ”, парк “Каменица ” и други

В програмата са включени моноспектакли на театрални и циркови актьори (независими или част от известни и одобрени формации) като Филип Хараланов (един от основателите на “Нов цирк ”), Дарио Табаков (създател на Проект “Комбино ”), Радослав Стойнов (едно от разпознаваемите лица на уличния цирк в Пловдив), Ashton Ka (с новия си български план за живи статуи), Маргарита Костова, Даниел Русев (един от основателите на Театър “Хамелеон ”), Момчил Маринов (част от по-старото потомство циркови и театрални актьори, с активност още от 90-те години), актьори от Театър “Нюанси ” (Троян), Пътуващ спектакъл “Скрин ” (София, Перник), Театър „ Метаморфози “ / „ Смешната амбулатория на доктор Куку и доктор Пипи “ (София), както и музиканта Димитър Бакърджиев (известен като Shorty Sax).

Предстоящото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и Министерство на културата.

Повече настояща информация може да следите във Фейсбук събитието 6Fest Plovdiv 2023 XIII – Фестивал за улични изкуства

https://www.facebook.com/events/1341829803348360/.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР