Фестивалът за градско изкуство Urban Creatures завърши поредна своя стена

...
Фестивалът за градско изкуство Urban Creatures завърши поредна своя стена
Коментари Харесай

Вандалите на изкуството Urban Creatures удариха отново в София

Фестивалът за градско изкуство Urban Creatures приключи поредна своя стена в столицата, този път намираща се в 42 ОУ „ Хаджи Димитър “ на ул. “Ген. Липранди ” № 5 в жк. “Хаджи Димитър ”. Творбата се споделя " Full Exucubization " и е дело на поляка Кшищоф Сируч, като тя е вторият план на фестивала за годината след " Мемориал " на Насимо.

Kшищоф Сируч и неговите сътрудници са едни от най-утвърдените създатели от актуалната полска градски арт сцена. Сега е особено в България, откакто цяла година е подготвял независима галерия " Discretinuum " в Париж, която ще открие порти в първата седмица на октомври в Galerie Celal M13.

Присъствието на Kшищоф Сируч в България ще бъде началото на нови колаборации с други полски актьори през идната година.



„ С нашите обичайни сътрудници от Полския институт и регион " Подуяне " насочихме вниманието си към решение на проблем, който от ден на ден настава в нашето общество – потребността от стимулиране на творчеството и въображението на подрастващите. Същевременно искахме да покажем една нова форма на градското изкуство, а какъв по-добър образец от изуството на Kшищоф Сируч, който комбинира по извънредно забавен метод техногенни форми с естествени форми “, разяснява Ясен Гешев от Urban Creatures.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР