Фестивалът за дизайн на персонажи PICTOPLASMA се завръща във Варна,

...
Фестивалът за дизайн на персонажи PICTOPLASMA се завръща във Варна,
Коментари Харесай

Фестивалът за дизайн на персонажи Pictoplasma се завръща във Варна

Фестивалът за дизайн на персонажи PICTOPLASMA се завръща във Варна, България, за второ, този път - балканско издание. В рамките на три дни - от 6 до 8 септември, актьори от България, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Украйна ще покажат най-новите трендове в дизайна на персонажи от сферите на модерно изкуство, стрийт арт, мода, илюстрация и анимация с балкански привкус.

Лекции и работилници

PICTOPLASMA x Balkans показва лекции и креативен работилници на 10 вълнуващи дизайнери, илюстратори, аниматори и графити актьори от разнообразни краища на Балканите, измежду които Алекси Иванов (България), Александър Гергинов (България), Александра Георгиева - Sashettu (Bulgaria), Karadime studio (България), Небойша Цветкович (Сърбия), Петя Савова (Bulgaria), Ruki Chuki (Македония), Saddo (Румъния), Sestry Feldman (Украйна), Славен Лунар (Хърватия). Лекциите и работилниците ще са на британски език.

Концерт, късометражни прожекции, дизайн базар

Тази година, програмата на фестивала включва специфичен концерт на неподражаемия Иво Димчев, прожекция на късометражни анимационни филми с най-хубавото от света на персонажите, непосредствено от интернационалното издание на Pictoplasma в Берлин, специфични PechaKucha сесии и дизайн базар Picto Shop.

Отворена покана: галерия Imagine Balkans

PICTOPLASMA x Balkans кани художници, илюстратори и аниматори да се включват в отворената покана за галерия на тематика Imagine Balkans. Впуснете се в цветистите, от време на време занимателни и неуместни, само че постоянно завладяващи Балкани и ни покажете балканския темперамент на вашия персонаж в категориите принт, видео анимация или игрива статуя. Срокът за кандидатстване е до 31 юли.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР