Фернандо Алонсо записа най-бърза обиколка с автомобила на Toyota в

...
Фернандо Алонсо записа най-бърза обиколка с автомобила на Toyota в
Коментари Харесай

Алонсо най-бърз в първата тренировка за 6-те часа на Спа

Фернандо Алонсо записа най-бърза обиколка с автомобила на Toyota в първата подготовка за " 6-те часа на Спа " - първи кръг от календара на международните серии по устойчивост (WEC) за сезон 2018/19. Двукратният Ф1 първенец ще направи спортния си дебют във WEC този уикенд с началото на своя първи цялостен сезон със състезателен автомобил. Освен " 6-те часа на Спа " този уикенд, Алонсо ще има още една опция да загрее за именитите " 24 часа на Льо Ман ", планувани през юни. Обиколките на Алонсо в тренировката бяха и първите му публични с Toyota TS050 Hybrid.
TOTAL #6hSpa FP1 session recap #WEC pic.twitter.com/FK8TTIqVLx
— WEC (@FIAWEC) May 3, 2018
Съотборникът на Алонсо Себастиен Буеми първи се качи в автомобила и направи два стинта. Алонсо пое щафетата 30 минути преди края на сесията и му бяха нужни единствено четири обиколки, с цел да запише време от 1:58.392 секунди – с две десети по-добро от това на Буеми.

Вторият автомобил на Toyota с номер 7 и водач Майк Конуей зад кормилото зае второто място в тренировката с закъснение от 0.237 секунди по отношение на Алонсо.

От частните тимове в най-високия клас LMP1 най-бързи бяха Rebellion Racing, които останаха на 0.457 секунди зад испанеца. В долния клас LMP2 някогашният Ф1 водач Пастор Малдонадо записа най-хубавата обиколка – 2:03.494 минути с тима DragonSpeed.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР