Ферми за човешки органи в , рафинерии на Луната, орбитални

...
Ферми за човешки органи в , рафинерии на Луната, орбитални
Коментари Харесай

Комерсиализацията на Космоса ускорява темпове

Ферми за човешки органи в, рафинерии на Луната, орбитални станции за произвеждане на фиброоптични кабели, бази за рандеман на потребни изкопаеми от метеорити и с още доста нови инициативи финансовият капитал може да се трансформира още веднъж в индустриален, уверен е докторантът от Българска академия на науките Борис Манов. Продължавайки тезата на доцент Георги Чанков от УНСС, че прикри злополуката на неолибералния капитализъм, Манов показа положителна картина по какъв начин неолиберализмът и финансовият капитал могат да оцелеят: " В нашата затворена земна икономическа система това е невероятно, тъй като както ресурсите са лимитирани, по този начин и популацията се умножава и би трябвало да потърсим дом някъде другаде във Вселената “.
Комерсиализацията на Космоса
Най-важното нещо за превъзмогване на орбитата е цената за изстрелване на ракета. Между 1970-та и 2000 година изстрелването на еднокилограмов товар на американска ракета коства към 18 500 $, има и до 54 000 $, да вземем за пример товарите, изстрелвани с Чалънджър и Дискавъри. В момента изстрелва еднокилограмовите товари за 2700 $ – доста по-евтино, с помощта на неговата ракета за многократна приложимост „ Фалкън-9 “ (Falcon 9). „ Иновативността в частния бранш невиждано отново демонстрира своята успеваемост пред държавния “, разяснява докторантът. 
Освен Мъск редица други компании работят по модели на ракети за многократна приложимост, които ще създадат комерсиализацията на Космоса допустима в околните години, добави той.
Нормативната база
През 2017 година американският Конгрес одобри единомислещо нов позволителен закон за преход към комерсиализацията на Космоса. Законът основава правна и законодателна рамка за частните галактически компании и тяхната роля в развиването на галактическата стопанска система и инфраструктура, както и за бъдещите предприятия, уточни Манов, който е докторантът в Института за страната и правото към Българска академия на науките.
Той заяви, че за последните 10 години, галактическата стопанска система се е нараснала два пъти - от 200 на 400 милиарда $. Концентрирана е най-много в сателитната промишленост и в ракетната. цели да се отдръпне от ниската земна орбита, с цел да се концентрира върху по-далечни задачи – Юпитер, Плутон, може би и отвън Слънчевата система.
Космическо копаене
Ако успеем да улесним достъпа до Космоса, доста други галактически инициативи ще бъдат подхванати, означи Манов и уточни като една от най-перспективните такива сфери добивът на потребни изкопаеми от други небесни тела като луни и.
„ Космическото копаене ще ни набави нужните запаси за по-нататъшна агресия в по-дълбокия Космос. Разбира се, не може да връщаме ресурсите на Земята, тъй като това ще лишава прекалено много сила. По-скоро ще използваме ресурсите, които към този момент са в Космоса, с цел да сътворяваме други структури, станции или колонии – просто ще го вършим на място “, разясни той.
Някои метеорити към този момент имат избрана стойност, въз основа на структурния разбор, извършен от разнообразни организации за наличието на самите небесни тела. Като образци Манов уточни Астероидът „ “ (101955 Bennu), който  се прави оценка на 669 милиона $, метеоритът „ “ (162173 Ryugu), от който японците с задачата Хаябуса-2 съумяха да вземат проби се твърди, че коства 82 милиарда долара; метеоритът „ Давида “ (511 Davida) е оценен на 100 трилиона $.
 COVID-19 с надълбоко влияние върху европейската галактическа промишленост COVID-19 с " надълбоко влияние " върху европейската галактическа промишленост
Ефектите на ковид се оказаха толкоз изключителни, че даже Космосът не съумя да се отбрани. Политиците в Европа предизвестяват, че...
Има други метеорити, чиято стойност е с още 6 нули след 100-те трилиона. В взаимозависимост от структурата на метеорита какво съдържа като скъпи материали цената варира. „ 16 Психея “ (16 Psyche), който се намира сред Марс и Юпитер, е оценен на 700 квинтилиона $ (т.е. 700 с още 15 нули). По информация на Bloomberg, минералите, съдържащи се в този метеорит са на стойност задоволителна, с цел да дадат на всички поданици на планетата по 93 милиарда $.
Водородни станции
За да бъдат снабдени с сила галактическите инициативи, би трябвало да се научим да преработваме и разнообразни типове източници на сила, които са открити в Космоса и да успеем да създадем инфраструктура, която да разрешава презареждане на ракетите, без потребността от кацане назад на Земята. Орбитални станции, енергийни станции, както и рафинерии на Луната за Тритий (изотоп на водорода, рядко срещан на земята, в обилие на Луната) са единствено някои от нещата, които биха разрешили по-бързата агресия от ниската към лунната орбита и към Марс, уточни още Манов.
Той заяви, че в американски отчет учените демонстрират, че в случай че един първокласен хотел в Лас Вегас коства 4 милиарда $, за същата цена може да се направи атомна станция на, която ще има възвръщаемост от 2.4 милиарда $ назад на година.
„ Проблемът не е толкоз механически или финансов, колкото в потенциала - няма нито една организация или компания в света, която да може сама да предприеме начинанието сега, което не значи, че няма да го забележим в околните години “, разяснява Манов.
 Путин желае да се усъвършенства качеството в галактическата промишленост Путин желае да се усъвършенства качеството в галактическата промишленост
Президентът на Русия Владимир Путин сложи задача да се увеличи качеството на ракетно-космическата промишленост, съобщи ТАСС, представена от...
Ферми за органи
Космическото произвеждане и промишленостите, които ще бъде качени в орбита ще окажат позитивен екологичен резултат за Земята – изнасянето на производства отвън атмосферата ще понижи фрапантно остатъчните химикали и газове от преработката на артикули, означи докторантът и посочи, че също така, нулевата гравитация основава неповторими условия за основаване на нови способи, материи и артикули. " Двата най-често давани образци в това отношение са фиброоптичните кабели и опцията за основаване на човешки органи със комплицирани тъкани на разнообразни равнища.
„ Компанията, която се занимава с произвеждането на органи се споделя Текшот (Techshot). До момента на Земята те са съумели да основат неща от хрущял като нос и ухо, които не са комплицирани тъкани. Когато приказваме за сърце или бял дроб, черен дроб, бъбрек – нещо доста по-сложно, изработката им на Земята, при съществуването на гравитация е доста по-трудна “, уточни Манов. Според него, в случай че се измисли камера, в която да се основават човешки кафези и органи, примерно на Международната галактическа станция (МКС), ще е голям триумф. „ Няма да има очакване за на органи и няма да се постанова органите да идват от други хора, които да би трябвало да ги дават “, посочи Манов.
За производството на фиброоптични кабели в Космоса той разясни, че когато се вършат при нулева гравитация има по-малка кристализация в структурата им и по тази причина, когато минава информацията по самия кабел, на доста по-малко места би се отблъснала и се основава по-голям прозорец на предаване на информация, т.е. фиброоптичните кабели, основани при нулева гравитация са доста по-добри от основаните тук на Земята.
" Адидас " (Adidas) и " Гудиар " (Goodyear) също тестват материали в Космоса - имат опити с гума и дунапрен на борда на МКС и целят да видят какви разнообразни свойства могат да извлекат от тях, добави Манов.
 Петорно приключване на въздух на Международната галактическа станция Петорно приключване на въздух на Международната галактическа станция
Степента на приключване на въздух в Международната галактическа станция се е нараснала пет пъти през последните месеци, което е изисквало ек...
Космически разходки
ще отвори многочислени ниши за попълване в галактическата стопанска система, уверен е докторантът. Частни полети до високата земна орбита би трябвало да са действителност до година и половина. към този момент има 600 продадени билета на хора – звезди като Леонардо ди Каприо, Брад Пит … Цената на билета е към 250 000 $, уточни още докторантът.
Конкурент на Ричард Брансън с неговия Virgin Galactic, естествено, е с неговата нова ракета Ню Глен (New Glenn), която също тази година би трябвало за първи път да полети, означи още Манов.
Очакванията за 2021-ва
Освен Virgin Galactic и New Glenn ще забележим новата ракета на Европейския съюз „ Ариан 6 “ (Ariane 6), както и новата ракета „ Вулкан “ (Vulcan), създадена от ULA (United Launch Alliance) - Boeing и Lockheed Martin в едно дружество, ще забележим и още проби на Starship – ракетата на Илън Мъск, която би трябвало да стигне до Марс, както и кацането на трите задачи за, които бяха изстреляни тази година – китайската, американската и на Обединените арабски емирства, уточни Манов. Очаква се да бъде изстрелян и първият модул на Китайската галактическа станция „ Тянгун “.  Друго огромно събитие, което чакаме е изстрелването на новия телескоп „ Джеймс Уеб “ (James Webb Space Telescope или JWST), който би трябвало да бъде 100 пъти по-силен от Хъбъл. „ Европейската галактическа организация, НАСА и Канадската галактическа организация го създават към този момент 10 години, доста пари са вложени и всички чакат с неспокойствие новия телескоп “, означи Манов. Очакваме още задачи до Луната, чакаме руснаците да се върнат на Луната с тяхната задача ЛУНА 25 и да стартират възможна агресия с ЛУНА 26 – 7 – 8, неестествен лунен сателит, луноход и лунна станция вероятно до 2030 година и не на последно място чакаме и Том Круз да снима филм на, добави докторантът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР