Фермерите от африканската държава Уганда вече масово се насочват към

...
Фермерите от африканската държава Уганда вече масово се насочват към
Коментари Харесай

Нестандартно решение за компенсиране на високата цена на изкуствените торове, прилага тази африканска държава


Фермерите от африканската страна Уганда към този момент всеобщо се насочват към развъждане на личинки - ларвите на черната муха " боец ", чиято храносмилателна система дейно трансформира питателните боклуци в органически тор.

Броят на записалите се да получат съдове с инсекти набъбна, защото цената на изкуствените торове много се повиши, поставяйки мнозина пред предизвикването, по какъв начин да се грижат за взискателни растения като кафето. От единствено двама участници в програмата през януари 2021 година, броят им в този момент възлиза на повече от 1300, оповестява Асошиейтед прес.

Уганда е районен аграрни център, само че растящите цени на торовете вредят на фермерите. Цените на торовете са се удвоили или утроили за година, като най-използваните мъчно се намират на пазара, по данни на организацията с нестопанска цел " Африканско партньорство за торове и агробизнес ", която поддържа селското стопанство на целия континент.

А тези, които от години предизвестяват за прекомерно огромна взаимозависимост на земеделието от минералните торове, преглеждат развъждането на ларви като действително изпитание към построяването на стабилно органично земеделие.На фермерите отглеждащи ларви се подсигурява трикратна облага за 14-те дни, в които отглеждат ларви върху хранителни боклуци.

Програми за развъждане на ларви съществуват и в други африкански страни, в това число Нигерия и прилежаща Кения, където някои региони са мощно наранени от суша.
 Очакват се високи цени на изкуствените торове и през 2022 година
Очакват се високи цени на изкуствените торове и през 2022 година

Наблюдава се четирикратно нарастване на разноските на огромните производители на торове в Европа и Азия на фона на газовата криза
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР