Фермери, собственици на малки домашни градини и стопанства от Хисарска

...
Фермери, собственици на малки домашни градини и стопанства от Хисарска
Коментари Харесай

Фермери и домакини редят био трапеза в Хисаря

Фермери, притежатели на дребни домашни градини и стопанства от Хисарска община, както и читалищни дейци от района край запрятат ръкави, с цел да омесят красиви и вкусни обредни хлябове и да подготвят блюда от биологично чисти артикули, отгледани в локални ферми и домашни градини. Те ще подредят на огромна маса плодове и зеленчуци, гъби и мед, сирене и кашавал от дребни локални мандри, домашни суджуци и филета.

Изложението „ Био Трапеза “ се провежда за втора поредна година от читалище „ Иван Вазов-1904 ” с финансовата поддръжка на Община Хисаря и локалния бизнес. То ще се организира на 21 и 22 септември в Туристическия информативен център и ще показа натуралната и здравословна храна, с която се слави региона. Хисаря е чиста и зелена община с хубави овощни градини, лозя, производители на био-зеленчуци, гъби, мед, екологични мандри и лечебни минерални извори. Тазгодишната „ БиоТрапеза ” още веднъж ще предложи био зеленчуци и сезонни плодове, вкусни месни и млечни артикули, натурални десерти, мед и биологична виновност.

За развлечението на посетителите е проведена съпътстваща стратегия с концерти, занимания за децата и лотария. Акценти в програмата са изложбата-базар на читалищата от общината „ Обредни хлябове от хисарския край ” и кулинарното шоу „ От фермата – на трапезата ”, в което готвачи от локалните заведения за хранене подготвят ястия с артикули от ревюто. Тази година в кулинарното шоу ще се включат и децата от детска градина „ Дъга ” и паралелката по готварство на СУ „ Хр.Смирненски ”.

В началото на годината ревю „ Био Трапеза ” завоюва и огромната премия – златна статуетка „ АГОРА ” в състезанието за сполучливи читалищни начинания. Читалище „ Иван Вазов ” – Хисаря получи признанието за положителната организация на ревюто, партньорството с локалния бизнес и доброволческите организиции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР