Фермери от Чехия, Словакия и други страни блокираха границата между

...
Фермери от Чехия, Словакия и други страни блокираха границата между
Коментари Харесай

Протестиращи фермери блокираха границата между Чехия и Словакия

Фермери от Чехия, Словакия и други страни блокираха границата сред двете страни по време на митинги с претенции за по-малко администрация и промени в европейската земеделска политика, съобщи Ройтерс.

Те блокираха граничния пункт Ходонин-Холич със стотици трактори, доста от които бяха украсени с чешки и словашки флагове. След протестиращите се виждаха и маджарски фермери. Преди това словашките фермери прекараха тракторите си през столицата Братислава.

Чешки и полски фермери отчасти блокираха и граничен пункт в североизточния завършек на Чехия, където десетки трактори бяха спрели край пътя, оповестява чешката новинарска организация ЧТК.

По данни на Чешката земеделска камара, която е основател на днешния митинг, към 3000 трактора вземат присъединяване в днешните митинги.

" Фактът, че стачкуват фермери на всички места в Европейски Съюз е явен знак, че Общата европейска земеделска политика би трябвало да се преформулира ", се показва общо изказване на камарата и на други фермерски организации. " Основната задача на селското стопанство е да подсигурява хранителната сигурност и да създава качествена храна, като в същото време обезпечава живота на фермерите ".

Фермерите от Централна Европа стачкуват и против евтиния импорт на зърно от Украйна и приканват Еврокомисията да промени това.

" Не протестираме против Европейски Съюз, а против несправедливите решения на Еврокомисията ", съобщи Андрей Гайдош, вицепрезидент на Словашката земеделска и хранителна камара. " Ние сме фермери, желаеме да работим на полето, не желаеме да седим пред компютрите и да попълняме формуляри ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР