Ферментиралият чай е богат на пробиотици и пребиотици, които спомагат

...
Ферментиралият чай е богат на пробиотици и пребиотици, които спомагат
Коментари Харесай

Вредна ли е Комбучата за зъбите?

Ферментиралият чай е богат на пробиотици и пребиотици, които спомагат за увеличение на положителните бактерии в червата, възстановяване на храносмилането и цялостното здраве. Но в случай че в действителност обичате Комбуча, тъжна вест: тя може да не е толкоз потребна за вашите зъби.

Доминиращият вид бактерии в Комбучата основава оцетна киселина. По скалата на рН, белият дестилиран оцет е с pH към 2,4. Правилно създадената Kомбуча е с pH от 2,5 до 3,5.

Известно е, че киселината поврежда зъбния гланц, само че киселинното рН на Комбучата също разрешава неприятните бактерии, които към този момент се намират в устата ви, да основат евентуално нездравословна среда за венците ви. Пиенето на Комбуча може да бъде също толкоз нездравословно за зъбите Ви, колкото пиенето на сладки газирани питиета, защото ниското pH подготвя към появяването на кариеси.

Подобно на други тъмни питиета, в това число вино и кафе, Комбучата може да провокира и смяна на цвета на зъбите. Тъй като съдържа танини, пиенето с течение на времето ще оцвети зъбите ви.

Пиенето на чая посредством сламка може да помогне. Поставете сламката зад предните си зъби, тъй че киселата напитка да има по-малък късмет да влезе в контакт със зъбите. След консумирането на каквато и да е кисела напитка, е добре да пиете флуорирана вода, която ще изплакне устата и ще резервира контрола на киселините.

Това оказва помощ да се отбрани този драгоценен гланц, който освен прави зъбите ви по-бели, само че и служи като преграда против бактерии, които могат да причинят кариеси и инфекции. Така че, в случай че обичате Комбуча, просто вземете защитни ограничения, не е нужно да се отказвате от нея.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР