Ферментиралите зеленчуци, освен че са наш спътник през зимния сезон,

...
Ферментиралите зеленчуци, освен че са наш спътник през зимния сезон,
Коментари Харесай

Яденето на ферментирали храни крие неочаквани ползи

Ферментиралите зеленчуци, като се изключи че са наш сателит през зимния сезон, имат и свойството да отстраняват токсините от тялото ни. Не би трябвало да прекаляваме с тях, само че пък честата им и умерена консумация може да ни докара някои изгоди:

Дивите бактерии се настаняват в зеленчуците още при развъждането им, само че плюс е, че те могат да съществуват и в солена вода и по този метод ние ги резервираме за себе си. Когато попаднат в такава среда, тези бактерии стартират да употребяват растителни захари, да се размонажават и по-късно да отделят млечна киселина. По този метод те не разрешават да се развият гъбички, паразити и патогенни бактерии.
 Често срещани добавки в храните, които са рискови за вашето здраве Често срещани добавки в храните, които са рискови за вашето здраве
Все по-често се сигнализира за повишени равнища на добавки в храните, с които се удължава срокът на валидност, неестествени ароматизанти, допъл...

Чрез ферментиралите храни вие може да прогоните паразитите от червата си. Чревната микрофлора е същински значима за здравето ни, тъй като в случай че тя не е наред, може да се появят някои съществени болести – рак, диабет, астма, алергии, затлъстяване, автоимунни болести, психологични разстройства и други
Както към този момент споменахме, ферментиралите храни имат способността да отстраняват токсините от тялото, както и тежките метали. Ако развиете хронично заболяване, диабет, заслъстяване, изнемощялост – това е индикация за прекомерно доста насъбрани тежки метали в организма. 

Полезните бактерии в състава им се борят сполучливо с над 100 заболявания. Наблюдаваме възстановяване на храносмилането, предварителна защита против рак, укрепване на имунитета, понижаване на възпаленията. 
Ето и една рецепта, която би ви помогнала:

Ферментирали моркови с джинджифил

За рецептата ще са ви нужни продуктите:
1 л настъргани зелени моркови;
1 супена лъжица настърган свеж джинджифил;
1 супена лъжица морска сол;
4 супени лъжици млечна суроватка.
Държим да кажем, че в случай че не можете да си набавите суроватката, може да добавите още 1 лъжица сол вместо нея. 
 Не гответе ТЕЗИ храни в мултикукър! Не гответе ТЕЗИ храни в мултикукър!
Напоследък от ден на ден и повече домакини прибягват към удобствата и изгодите от готвенето благодарение на мултикукър.  С него готвенет...

Начин на подготвяне:

Като за начало измиваме добре всички артикули, преди да ги настържем. Смесваме всички съставки в подобаващ съд и ги изстискваме добре. Може да използваме ръцете си, както и чук, с цел да извлечем допустимо най-голямо количество сок. Пълним сместа в стъклено шише или бурканче, покриваме сместа с лист зеле и затваряме компактно буркана/шишето. 
Сокът би трябвало да покрива добре всички съставки и да има най-малко 2 см течност над тях. С тази част сме подготвени, оставяме бурканчетата за три дни на стайна температура – някъде, където не ги грее директна слънчева светлина и където няма да ни пречат. След като изминат тези дни, пренасяме бурканчетата на изсъхнало и хладно място – в случай че имате мазе, то е най-хубавият вид. Ако ли пък не – оставете ги на мястото, което сте планували за зимнина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР