Фериботите остават на котва в гръцките пристанища заради бурята Пенелопе,

...
Фериботите остават на котва в гръцките пристанища заради бурята Пенелопе,
Коментари Харесай

Фериботите в Гърция спряха работа

Фериботите остават на котва в гръцките пристанища поради бурята " Пенелопе ", която удари страната, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini.
Временно са прекратени фериботните услуги от пристанищата на Пирея, Рафина и Лаврио. Силните ветрове доведоха до отменяне на фериботната линия, свързваща Агия Марина с Неа Стира и Аркица с Едипсос на остров Евия, съобщи БГНЕС.
В Северна Гърция фериботите, свързващи Принос в Кавала и Керамоти с Тасос, също остават на котва. Няма връзка сред пристанището Александруполис и остров Самотраки.
Пътниците, които възнамеряват да пътуват в петък, се поучават да се свържат с пристанищните управляващи и туристическите служби, с цел да получат информация за всички промени в разписанията на фериботите.
Очаква се бурята да утихне през почивните дни.
По-рано изданието заяви, че мощните валежи, които донесе бурята " Пенелопе ", нанесоха съществени вреди на домове и част от пътната мрежа на източния егейски остров Лесбос. Повечето от проблемите на Лесбос, свързани с неприятните метеорологични условия, са регистрирани към региона на Гера на югоизточното крайбрежие и в село Плагия в региона на Пломари.
По информация на метеоролозите през последните дни поради бурята Гърция е ударена от над 10 хиляди гръмотевици. " Пенелопе " донесе мощни ветрове и валежи от сняг в северните елементи на страната и в планинските региони на Централна Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР