Феновете са ценна част от кариерата на всяка една знаменитост.

...
Феновете са ценна част от кариерата на всяка една знаменитост.
Коментари Харесай

Сасенг - историите на едни маниакални преследвачи

Феновете са скъпа част от кариерата на всяка една звезда. Благодарение на тяхната отдаденост и поддръжка известните персони печелят известност, награди и всевъзможни други благосъстояния.

Има обаче една група почитатели, каквито никой не би желал да има. Наричат ги сасенг . Името им идва от корейски и в превод значи безусловно „ персонален живот “, тъй като най-отличителната линия на сасенг почитателите е, че те са подготвени да навлизат в персоналното пространството на своите идоли, прекрачвайки всевъзможни морални граници и даже закони.

Сасенг е термин с корейски генезис, тъй като подобен вид токсични почитатели са постоянно срещани измежду почитател базите на южнокорейски звезди – най-вече пристан поп звездите. Макар и сасенг фенството да е „ известно “ в Южна Корея, то доста от тези почитатели даже не са корейци.

Кои са сасенг?

Сасенг почитателите се отличават с особена привързаност към своите идоли. И точно тази привързаност ги подтиква да прибягват до какво ли не, единствено с цел да бъдат видяни от своите любимци.

За сасенг почитателите е чест и привилегия да бъдат запомнени от някоя известна персона, въпреки и този „ спомен “ да е обвързван с някое травматично събитие за съответната звезда.

Сасенг почитателите съумяват да доближат до извънредно персонална и интимна информация за своите любимци. Те имат фотоси на документите им за идентичност, разполагат с телефонните им номера и даже с телефонните номера на техни близки и родственици.

Повечето сасенг почитатели са заможни. Те отделят съвсем цялото си време, с цел да преследват идолите си и да се снабдяват с информация за тях. Често, оттатък рамките на закона. Много от тях даже действат в групи, като преценяват програмата си между тях. Някои си наемат таксита за през целия ден в гонене на своите идоли.

Някои сасенг почитатели съумяват да си намерят работа в организациите, с които техните идоли имат подписани контракти, като по този метод получават информация от вътре. Тези почитатели продават информация за полетите и програмата на идолите в интернет и по този метод тя доближава и до други сасенг.

Макар и организациите за актьори в Южна Корея да са извънредно деликатни във връзка с наемането на хора, то те не всеки път съумяват да разпознаят сасенг почитателите заради положителната им дарба да се прикриват.

Какво тъкмо вършат сасенг почитателите?

Един елементарен почитател ще отиде на концерта на обичания си реализатор и по-късно ще се прибере вкъщи със загатна за това прелестно събитие.

Програмата на един сасенг почитател обаче би изглеждала по по-различен метод. След приключването на концерта един сасенг ще последва колата на изпълнителя, по-късно ще се промъкне в хотела, в който е отседнал и ще се опита да открадне някоя негова персонална движимост. Някои сасенг почитатели даже популяризират фотоси от домовете на известните персони и продават персонална информация за звездите в интернет.

Сасенг почитателите не се интересуват от това дали държанието им по някакъв метод смущава артистите. За тях единственото значимо нещо е да реализират крайната си цел, а точно – да бъдат допустимо най-близо до своя кумир макар методите, до които ще би трябвало да прибегнат.

Едни от най-шокиращите истории със сасенг почитатели

Кърваво писмо – Един от най-шокиращите случаи е обвързван с кървавото писмо, което рапърът Ук Текйон от групата „ Ту Пи Ем “ получава от собствен сасенг почитател. Писмото е със наличие: „ Не можеш да живееш без мен “, и съгласно самата авторка е изписано с кръвта от менструалния ѝ цикъл.

A sasaeng sent a letter to Taecyeon with her menstrual blood. It says: " Ok Taecyeon, you can't live without me " EWW
— Andra
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР