Феновете на Пирин скочиха срещу Златинов: Ще започне война! “Красимир

...
Феновете на Пирин скочиха срещу Златинов: Ще започне война! “Красимир
Коментари Харесай

Дяков за Михтарски: Той бе първи избор, легенда е и много държахме да остане

 Феновете на Пирин скочиха против Златинов: Ще стартира война! Феновете на Пирин скочиха против Златинов: Ще стартира война!
“Красимир Петров е тъкмо този вид треньор, който търсихме. Идеално се вписва в критериите. Обръщението, което имаха почитателите, няма нищо общо с това, че сме преговаряли с няколко индивида. Мерихме пет пъти преди да режем. Смятам, че се спряхме на човек, който заслужава да получи този късмет. Поставили сме му цели. Те са доста елементарни: Пирин да играе добър футбол, да се залага на български футболисти, да се даде късмет на млади момчета, нашата школа да им подаде ръка, с цел да изградим футболисти. За страдание в последния ден се получи напрежение, не знам от кой, само че тук сме се събрали доста почтени и правилни хора. Всичко, което приказваме, е на масата. Всичко друго са спекулации и не би трябвало да се одобряват за правилни. Нашият старши треньор е Красимир Петров. Решили сме го с доста разсъдък. Преценили сме, че ще свърши работа.

Доста мръсотия се изля, а в съвсем всичко от това няма нищо правилно. Надявам се стадионът да се цялостни. Защото почитателите на Пирин не са 30 индивида, които скандират най-вече, а почитателите на Пирин са Благоевград и целия район - хора с дребни деца, дядовци с внучета. За мен това са почитатели на Пирин. За мен би трябвало да се поддържа Пирин без значение кой е шеф или треньор.

За Михтарски казусът е подобен и го споделям едно към едно. Имаше контракт до 30 юни и му изтече. Ръководството да се забави толкоз доста с назначение на старши треньор, една от главните аргументи беше Петър Михтарски. Той беше първият човек, на който му бе препоръчано да поеме тима. Много го почитам и би трябвало да се споделя истината. Неколкократно му предлагахме. Не се съгласи. Подходихме по различен метод - по-късно имаше интервал, в който беседва с управлението. Не можа да реализира единодушие по финансовата част и клубът беше заставен да търси други решения. Той е легенда на Пирин, никой не го е гонил от клуба. Напротив. На него му беше препоръчано всичко, което можеше да се предложи. Решението да не продължи е по-скоро негово. Знам, че този въпрос е наболял. Много хора държахме Михтарски да остане, тъй като той е легенда на този тим ”, сподели Дяков.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР