Феновете на Мадона бяха в шок и ужас през изминалите

...
Феновете на Мадона бяха в шок и ужас през изминалите
Коментари Харесай

Ще се откаже ли Мадона от музикалните експерименти

Феновете на Мадона бяха в потрес и смут през миналите няколко дни, откакто стана ясно, че Кралицата на попа е била призната в интензивно поделение на клиника в Ню Йорк с тежка бактериална зараза. Състоянието на певицата се влошило на 24 юни. Според всемирски издания тя колабирала и била откарана по неотложност в клиниката. Новината за хоспитализацията й беше обявена обаче няколко дни по-късно, на 28 юни, от мениджъра й Гай Озири. През това време, както написаха уеб сайтът Ти Ем Зет и в. " Сън " Мадона е била в доста тежко положение, била интубирана, а околните й били предизвестени да чакат най-лошото. На 29 юни бе обявено, че Мадона е била изведена от интензивното поделение, а ден по-късно стана ясно, че тя е била изписана и към този момент си е вкъщи в Ню Йорк. Според редица медии обаче певицата към момента е на легло, не можела да стане, продължавала да повръща.

Заради утежняване на здравословното положение на Мадона началото на идното й турне към този момент се отсрочва за неопределена дата.

 Мадона е призната в болница, турнето ѝ се отсрочва Мадона е призната в болница, турнето ѝ се отсрочва

Преди да рухне физически, Мадона в продължение на месец е имала нараснала температура, която криела от антуража си от боязън, че това ще наложи отсрочване на турнето й. Месеци наред тя и екипът й работили за реализиране на това шоу. И подготовката налагала огромни физически старания от страна на Мадона, с цел да се покаже тя на сцената с изключение на като Кралица на песента и като Кралица на танца. Според родственици на певицата през последните два месеца тя безусловно е изчерпала силите си, написа " Дейли мейл ". Мадона си мислела, че е към момента млада, отказвала да одобри действителността, била уверена, че е несломима, само че най-после рухнала.

Турнето, за което се приготвяше по този начин трескаво, интензивно и нападателно Мадона, трябваше да означи 40 години от началото на музикалната й кариера, почнала през далечната 1983 година През тези четири десетилетия Мадона сътвори доста освен в музиката, само че и във филмовата промишленост. В музикален проект тя издаде 14 студийни албума - Madonna (1983), Like a Virgin (1984), True Blue (1986), Like a Prayer (1989), Erotica (1992), Bedtime Stories (1994), Ray of Light (1998), Music (2000), American Life (2003), Confessions on a Dance Floor (2005), Hard Candy (2008), MDNA (2012), Rebel Heart (2015), Madame X (2019). Към тях би трябвало да се прибавят и 3 кино саундтрака, 7 компилации и 3 албума с осъществявания онлайн. Мадона е продала 300 милиона копия от записите си, а 9 от албумите й са достигнали номер едно в класацията " Билборд 200 ".

Изразена в сингли, кариерата на Мадона включва над 100 сингъла, от които тя е продала 100 милиона копия. Според " Билборд " певицата е най-успешната солова изпълнителка в историята на класацията " Хот 100 " с общо 63 шлагера в челната десятка.

 През годините Мадона е била на 11 международни турнета
© Reuters

През годините Мадона е била на 11 международни турнета

Финансовото изражение на всичко това се прави оценка на сред 590 - 800 милиона щатски $. А " Форбс " сложи Мадона отпред на класацията си за най-печеливша музикантка 11 пъти от 80-те години на предишния век до момента. Книгата " Рекордите на Гинес " я включи в разнообразни годишни издания с няколко върха, измежду които и този за звукозаписна изпълнителка с най-големи продажби в света. От продажби на билети на турнетата Мадона е получила 1,5 милиарда $. Тя си остава и единствената изпълнителка, която е продала над 100 000 билета за два независими концерта - този в Парк дьо Со в Париж, част от турнето й " Кое е това момиче ", на който участваха 130 000 фенове, и този в Рио де Жайнеро на стадион " Маракана ", който беше част от турнето й " Момичешкото шоу " и който беше гледан от 120 000 фенове. Мадона има 7 награди " Грами " и 20 видеомузикални награди на Ем Ти Ви. Самият факт, че за върховете на Мадона има обособен раздел в страницата за нея в " Уикипедия ", приказва доста за постигнатото от нея през тези 40 години в музиката.

През годините Мадона е била на 11 международни турнета - The Virgin Tour (1985), Who`s That Girl World Tour (1987), Blond Ambition World Tour (1990), The Girlie Show (1993), Drowned World Tour (2001), Re-Invention World Tour (2004), Confessions Tour (2006), Sticky & Sweet Tour (2008-2009), The MDNA Tour (2012), Rebel Heart Tour (2015-2016), Madame X Tour (2019-2020).

 Снимка на деня: Първото турне на Мадона Снимка на деня: Първото турне на Мадона

Турнето Madonna: The Celebration Tour трябваше да стартира на 15 юли във Ванкувър в Канада и включваше 84 стадия в Северна Америка и Европа, като беше планувано да завърши на 30 януари в Мексико следващата година.

Освен в музиката, през тези 40 години кариера Мадона се е изявявала и в киното, в 27 пълнометражни кино продукции, от които в 22 е била актриса, а 2 е режисирала, демонстрира информация в " Уикипедия ". Тя е взела участие и в 10 късометражни кино лентата, 3 театрални пиеси, появявала се е в 10 епизода на телевизионни продукции и в 16 реклами.

Мадона стои и зад доста марки, компании, благотворителни начинания.

Случилото се в този момент с Кралицата на попа сплоти почитателите й, пишат италиански издания, интересуващи се тези дни също доста деликатно от певицата поради италианското й родословие. В последно време феновете на на Мадона бяха много разединени в мнението си за нея. Най-вече поради серията от видеоклипове, които тя снима в домашни условия и разгласява в юношески обществени мрежи като " ТикТок ", на които се явяваше много разголена. Много почитатели адмирираха смелостта на Мадона да се демонстрира в този тип на 64 години, само че други бяха отвратени и смятаха, че тя би трябвало да се държи по-достойно за възрастта си. Трети напряко упрекнаха Мадона, че е изгубила разсъдъка си.

 Кариерата на Мадона включва над 100 сингъла, от които тя е продала 100 милиона копия
© Reuters

Кариерата на Мадона включва над 100 сингъла, от които тя е продала 100 милиона копия

Самият външен тип на Мадона се промени доста напоследък и съгласно някои нейни фенове тя наподобява безчовечен, със застинало и подпухнало лице, изгубило способността си на естествени гримаси. Мадона наподобява и неестествено наедряла в някои сектори на тялото, а на някои фрагменти косата й като че ли е оредяла. Всичко това провокира много мнения по адрес на певицата. Мнозина заподозряха, че тя се е подложила на разкрасителни процедури, с цел да излъже не изключително сполучливо напредването на възрастта. Нейни критици споделиха, че тя е знак на индивида, който не може да се помири с изгубената младост.

Но не трябва да се не помни, че напоследък Мадона имаше и проблеми с напредването. По време на последното си турне, както тя подели след това, тя куцала и страдала от неописуеми болки. Накрая се наложило да се подложи на ендопротезиране на тазобедрената става, след което възобновяване било постепенно, а подвижността на певицата нямало по какъв начин да се възвърне бързо и всичко това нямало по какъв начин да не докара до струпване на килограми.

Но и тези пояснения не помогнаха на Мадона да се избави от рецензиите. Кулминацията им беше на 5 февруари, когато тя показа реализатори, наградени на церемонията за връчването на премиите " Грами ". Това беше и първата поява на Мадона на огромно музикално събитие след интервала на коронавирус пандемията. И светските издания, и критиците на певицата не й икономисаха жлъчните мнения. " Феновете на Мадона са в шок от новото й лице на церемонията по връчване на премиите " Грами ", написа изданието " Пейдж сикс ", а " Тайм " разяснява, че лицето на Мадона на церемонията е посочило, че да остаряваш елегантно е просто мит. Всеки път Мадона реагираше на рецензиите самоуверено, само че евентуално всичко това е засилило психическия напън над нея, изключително в този момент, когато тя се е готвела за турнето. Кадри, направени по време на подготовката и малко преди певицата да бъде призната в болница, я демонстрират поотслабнала, само че в регистъра на нездравословната и изтерзана уязвимост, разясняват светските медии.



Мнозина критици на типа на Мадона, не запомнили нейните достижения в музиката, я съпоставиха напоследък с други остаряващи дами, като да вземем за пример с Анди Макдауъл. С няколко месеца по-възрастна от Мадона, тя завладя алените килими на кинофестивалите с елегантни и семпли тоалети и най-много със сивите си къдрици, които настойчиво отхвърля да боядисва, тъй като, както сама споделя, приема изцяло възрастта си. Паралел се прави и сред Мадона и Хелън Мирън, която пък на 77 години си разрешава да театралничи на алените фестивални килими със закачливи ярки тоалети, само че с ослепително бяла коса и " мириада " от бръчки и която споделя, че не се стреми да наподобява по-млада, тъй като просто към този момент не е млада.

В последните сложни за Мадона дни до нея неразделно са били нейните родственици, разясняват всемирски издания. А нейното семейство е голямо - тя има общо 6 деца. Две биологични - Лурдес Леон (26) и Роко Ричи (22), и 4 осиновени - Дейвид Банда (17), Мърси Джеймс (17) и близначките Стела и Естер (10). Мадона има и три сестри - Паула, Мелани и Дженифър и трима братя - Мартин, Кристофър и Марио. За всички тях тя е опора, защото е отпред, нагледно казано, на една голяма империя - Империята на Мадона, със своето финансово благосъстояние и имуществено положение.

Фактът, че в продължение на месец Мадона е криела, че не се е чувствала добре, също породи много огромна полемика. Първо това подсети за епохата на КОВИД пандемията, в която някои укриваха признаците си от боязън да не бъдат изолирани или жигосани. Това е постоянно държание и през други пандемии.

Пренебрегването на първите признаци на едно заболяване също се дискутира тези дни и по отношение на това, че в тази ситуация с Мадона става дума за човек, който има финансовата опция да си разреши навреме лекуване в най-хубавата болнична клиника, стига да изиска.

Сега въпросът е дали Мадона ще осъзнае през каква заплаха е минала и дали това ще я убеди да се откаже от опитите. С гореспоменатите си музикални, а и кино достижения, тя е изцяло способна да направи смелата крачка на отхвърли. И вместо затормозяващи турнета, в които тя е в центъра на шоуто на сцената, тя би могла да режисира мюзикъл, въодушевен от кариерата й, да продуцира биографичен филм за себе си, да е муза за още биографични книги, да продуцира кариерата на млади реализатори, да открие школа за млади гении, да е основател на пътуващо музикално шоу, в което други да извършват най-популярните й шлагери и емблематичните й танци, до момента в който тя се любува на всичко това от първия ред и продължава умерено да основава студийна музика и впечатляващи клипове.

Мадона е една от дребното оживели от едно златното потомство на соловите реализатори. Част от него бяха и Уитни Хюстън, Принс, Майкъл Джексън и Джордж Майкъл. Всички те си отидоха не в точния момент, през последните 14 години. Неотдавна тази звездна група напусна и Тина Търнър. Никой не би желал в този момент Кралицата на попа да слезе от житейската сцена, при изискване че тя има още доста какво да даде на идните генерации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР