Феновете на Локомотив Пловдив поискаха от Министерски съвет, Националния оперативен

...
Феновете на Локомотив Пловдив поискаха от Министерски съвет, Националния оперативен
Коментари Харесай

Феновете на "Локомотив" Пловдив поискаха отваряне на стадионите

Феновете на " Локомотив " Пловдив желаеха от Министерски съвет, Националния действен щаб за битка с ковид, Българския футболен съюз и Министерството на младежта и спорта, да премислят решението оставащите футболни мачове от сезон 2019/2020 да се играят без аудитория.

Доиграването на срещите от акцията би трябвало да стартира на 5 юни, само че на стадионите ще се позволяват единствено тимовете и техните чиновници, както и хората, които обезпечават телевизионното лъчение.
До 300 индивида на стадиона при подновяването на футболната лига у нас Играчите би трябвало да са с маски в съблекалните и да се къпят един по един
От Клуба на последователите на " Локомотив " оферират на трибуните да участват и почитатели, които да запълнят 30% от потенциалите на стадионите.

Снимка: Lap.bg

В отворено писмо до институциите те декларират, че постоянно, даже без ограничавания, заетите места по време на мач са единствено 15-20%. Посочват се и 7 аргументи за отхлабването на ограниченията, като това, че стадионите са открити пространства, задоволително просторни са, с цел да се съблюдава обществена отдалеченост, а приходите от билети са извънредно значими за оцеляването на клубовете.

Ето и целия текст от декларацията:

" В изискванията на продължаващата трети месец зараза в България, ние, Клубът на последователите на Локомотив Пловдив, неведнъж показвахме, че оценяваме съответно обстановката в страната и сме в положение да подхващаме ограничения, които са в цялостно сходство с наложените все още условия за сигурност и съблюдаване на обществена отдалеченост. Във връзка с това и поради идното обновяване на провеждането на публични събития навън и закрито при съблюдаване на избраните условия, заявяваме следното:

В съответния случай неналичието на аудитория по стадионите в България се оказва преимущество. Нерядко заетите места са едвам 15-20% от потенциала на стадиона. От това следва, че налагането на строги ограничавания няма да бъде належащо, просто тъй като няма върху кого да бъдат наложени. Смятаме, че допустимата претовареност от 30%, която е позволена за обектите на закрито като театри, кина и така нататък, би трябвало да бъде в действие и за стадионите. Нашите причини в поддръжка на това са следните:

1. Най-важното – стадионите са обекти навън. Това отстрани заплахата от предаване на болест от циркулацията на въздуха в затворени пространства.

2. Стадионите са задоволително просторни обекти, които разрешават безпроблемно съблюдаване на обществена отдалеченост.

3. Традиционно ниската посещаемост на срещите от нашето футболно състезание е под 30% от потенциала на обектите.

4. Спокойната конюнктура по немалка част от нашите игрища може да бъде сурогат на визитата на паркове и градини.

5. Социалната връзка при поддържане на обществена отдалеченост е метод за поддържане на прочувственото здраве на феновете на спорта.

6. Приходите от билети са извънредно значими за всички клубове в актуалната конюнктура.

7. Не на последно място, с държанието си по време на епидемията последователите на Локомотив Пловдив дадоха впечатляващ образец, който беше последван и от последователите на други тимове, за отговорно държание в изключителна конюнктура.

Ние показвахме, че одобряваме обстановката безусловно съществено и подхващаме всички наложителни и рационални ограничения за запазване освен на нашата сигурност, ами и тази на хората към нас. Горните причини ни дават съображение да отправим зов до всички виновни страни да подходят благоразумно и допустимият % претовареност на футболните игрища да бъде избраният и за другите публични обекти – 30%. В тези дни това би било скъпа помощ за футболните клубове, които също понесоха немалки финансови последствия от изключителната обстановка. Смятаме, че спряганото число от 300 фенове на мач не е задоволително издържано, тъй като другите тимове имат друга аудитория, разнообразни по потенциал игрища и не е заслужено тимове, чиято аудитория е многочислена, да бъдат приравнявани на такива, чиято аудитория е по-малка от броя на футболистите, без ни минимум да подлагаме на подозрение техните професионални качества.

Поздрави,
Фенклуб Локомотив Пловдив "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР